Διεύρυνση δράσεων της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων

agora_515x313Το Υπουργείο Εξωτερικών, με όχημα την Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, εντείνει τις δράσεις οικονομικής διπλωματίας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, εντός του 2016 έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματίζονται 12 Μεικτές Διυπουργικές Επιτροπές (ΜΔΕ).

Ο Υφυπουργός κ. Δημ. Μάρδας, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, έχει ηγηθεί επιχειρηματικών αποστολών σε 6 χώρες έως σήμερα, ενώ προγραμματίζονται άλλες 10 έως το τέλος της χρονιάς.

Ο προγραμματισμός για το 2017 κινείται στα ίδια επίπεδα, σε ότι αφορά τον αριθμό των ανωτέρω δράσεων, με εκείνο του 2016. Κεντρικός στόχος για το 2017 είναι η επέκταση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας σε νέες χώρες στην Άπω Ανατολή και Λατινική Αμερική. Σημειώνεται ότι, κατά την περίοδο από το 2010 έως και το 2014 είχαν πραγματοποιηθεί αθροιστικά, 14 ΜΔΕ και 13 εμπορικές αποστολές.

Παράλληλα, έχουν γίνει παρουσιάσεις του οικονομικού περιβάλλοντος και των ευκαιριών για επενδύσεις στην Ελλάδα, σε πλέον των 100 επενδυτικών οίκων σε Αγγλία και ΗΠΑ, ενώ ανάλογες παρουσιάσεις προγραμματίζονται να λάβουν χώρα στη Γερμανία, τη Γαλλία, καθώς και άλλες χώρες.

Τέλος, στην πύλη AGORA του Υπουργείου Εξωτερικών έχει αναρτηθεί πληθώρα νέων πληροφοριών για τις ξένες αγορές, χρήσιμων για τις εξαγωγικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της χάραξη της στρατηγικής τους, συνεπικουρώντας παράλληλα στην διεύρυνση του πελατολογίου τους. Σημειώνεται, ότι οι πληροφορίες αυτές παρέχονται χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες από τις πρόσφατες δράσεις που ειμελήθηκε η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων:

Ανάρτηση στο «ΑΓΟΡΑ», διευθύνσεων καταστημάτων Delicatessen από 70 χώρες, όπως επίσης 10.000 διευθύνσεις εισαγωγέων για 35 κλάδους από 40 χώρες.

Δημιουργία αναλυτικών πινάκων ανά κλάδο/προϊόν για το εισαγωγικό εμπόριο 35 κρατών, που θεωρούνται οι κύριοι πελάτες της Ελλάδας ή βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής επέκτασης εξαγωγών.

Παροχή αναλυτικών πληροφοριών για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών κατά τα 2013-2016.

Δημιουργία αρχείου εταιριών συμβουλευτικών υπηρεσιών με σκοπό την επιβοήθηση των εξωστρεφών ΜΜΕ.

Προώθηση των καινοτόμων ιδεών που αναφέρονται σε μεθόδους βελτίωσης της εξωστρέφειας.

Σε συνεργασία με άλλους φορείς, αναπτύσσεται ένας μηχανισμός Υπεργολαβίας με τη βοήθεια του οποίου θα επικοινωνούν οι ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) με τις μεγάλες κρατών-μελών της ΕΕ.

Τέλος, διοργανώνονται δράσεις στο εξωτερικό από τα γραφεία ΟΕΥ με σκοπό την προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσω του προγράμματος Window to Greece.

Αναλυτική παρουσίαση όλων των νέων δράσεων της Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, προς όφελος των εξαγωγέων, θα γίνεται στους επισκέπτες του περιπτέρου της, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη