Επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για “Τεχνικό Σύμβουλο Υποστήριξης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων Δήμου Θήρας”

Ο Δήμος Θήρας επαναπροκηρύσσει Δημόσιο πρόχειρο διαγωνισμό με γραπτές σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, με ανοιχτή διαδικασία επιλογής για την υλοποίηση της πράξης «Τεχνικός Σύμβουλος Υποστήριξης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων Δήμου Θήρας», με κωδ. MIS 389359, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο διαγωνισμός είχε αρχικά προκηρυχθεί για τις 14 Νοεμβρίου 2013 αλλά κατέστη άγονος καθώς δεν προσήλθε κανένας διαγωνιζόμενος και δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στο ποσό των σαράντα οκτώ χιλιάδων επτακοσίων είκοσι ευρώ (48.720,00€) συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.

Η διάθεση της Διακήρυξης γίνεται από την Γραμματεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας κατά τις εργάσιμες ώρες, είτε αζημίως σε ηλεκτρονική μορφή, είτε σε έντυπη μορφή, ύστερα από κατάθεση του κόστους αναπαραγωγής τους, ύψους είκοσι (20) ευρώ στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Στην περίπτωση παραλαβής της Διακήρυξης μέσω ταχυμεταφορικής (courier), η Αναθέτουσα Αρχή δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την έγκαιρη και σωστή παράδοσή της.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να υποβάλουν προσφορές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην διακήρυξη της πράξης το αργότερο μέχρι την 19/12/2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, στο Πρωτόκολλο Δήμου Θήρας. Προσφορές που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα λογίζονται ως εκπρόθεσμες, απορρίπτονται ως απαράδεκτες και επιστρέφονται.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν το φάκελο προσφοράς τους, ιδιοχείρως ή αποστέλλοντάς τον ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή μέσω Courier στο Πρωτοκόλλο του Δήμου Θήρας. Στην περίπτωση της ταχυδρομικής αποστολής ο Δήμος ουδεμία ευθύνη φέρει για τον χρόνο και το περιεχόμενο των φακέλων προσφοράς που θα αποσταλούν.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 19/12/2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας από τριμελή Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, έχουν:

α) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή συνεταιρισμοί, που έχουν επαγγελματική δραστηριότητα σε αντικείμενο συναφές με αυτό της παρούσας διακήρυξης και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) ή σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία κυρώθηκε με το νόμο 2513/1997.
β) Ενώσεις / Κοινοπραξίες των ανωτέρω υπό (α) που υποβάλλουν κοινή προσφορά. Οι Ενώσεις /Κοινοπραξίες δεν απαιτείται να έχουν συγκεκριμένη νομική μορφή κατά την υποβολή της προσφοράς. Σε περίπτωση που Ένωση / Κοινοπραξία επιλεγεί είναι δυνατόν να υποχρεωθεί να περιβληθεί συγκεκριμένη νομική μορφή, εάν της ανατεθεί η σύμβαση, στο μέτρο που η περιβολή αυτής της νομικής μορφής είναι αναγκαία για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης. Για τις κοινοπραξίες ή τις ενώσεις προσώπων που υποβάλλουν κοινή προσφορά, θα πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
– Στην προσφορά θα αναγράφεται απαραιτήτως το ποσοστό συμμετοχής κάθε προσώπου και το ειδικό μέρος της Πράξης με την οποία θα ασχοληθεί στα πλαίσια της υλοποίησής της.
– Όλα τα πρόσωπα της ένωσης καλύπτουν την απαίτηση της νόμιμης λειτουργίας τους στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ ή του ΕΟΧ ή σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν υποχρεωτικά τις ελάχιστες προϋποθέσεις που αφορούν τις τεχνικές και επαγγελματικές τους ικανότητες:
1) Να διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ ή άλλα ΝΠΔΔ σχετικά με τη διαχείριση των ενεργειών για την υποβολή προτάσεων για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και την ωρίμανση αυτών για την υλοποίησή τους, η οποία να τεκμηριώνεται από τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών αυτού του είδους την τελευταία τριετία συνολικής αμοιβής τουλάχιστον ίσης με το διπλάσιο προϋπολογισμό της παρούσας πράξης χωρίς ΦΠΑ.
2) Ο μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών του υποψηφίου αναδόχου πρέπει να είναι κατά την τελευταία τριετία τουλάχιστον ίσος με τον προϋπολογισμό της παρούσας πράξης.

Σημειώνεται ότι για την παροχή της προβλεπόμενης υπηρεσίας ο ανάδοχος θα πρέπει να συστήσει ή να διαθέτει γραφείο στην έδρα του νομού Κυκλάδων ή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες, που είναι αρμόδιες για την αξιολόγηση/ένταξη συγχρηματοδοτούμενων έργων και την αδειοδότησή τους.

Για την συμμετοχή στη διαδικασία απαιτείται η κατάθεση εγγύησης συμμετοχής ποσού εννιακοσίων εβδομήντα πέντε (975,00) ευρώ. Η Εγγύηση Συμμετοχής συντάσσεται σύμφωνα με το υπόδειγμα που περιέχεται στο συνημμένο Παράρτημα Γ και πρέπει να έχει ισχύ επί ένα (1) τουλάχιστον μήνα μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη