Διακόπηκε η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Μυκόνου

Στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου βρέθηκαν  στις 8/10/2015 οι πρώην δήμαρχοι Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης και Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, οι δυο αντιδήμαρχοι, Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος και υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, για την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στο νησί. Οι πρώην αιρετοί άρχοντες και οι έξι δημοτικοί υπάλληλοι κατηγορούνται για τις κακουργηματικές πράξεις διότι η δικαστική έρευνα έδειξε ότι «κάλυπταν τεράστια φοροδιαφυγή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού και ότι έβαζαν στην τσέπη τα τέλη παρεπιδημούντων».

Όπως μεταδίδει το cyclades24.gr, η δίκη ξεκίνησε με απουσίες καθώς δεν ήταν παρών ο βασικός κατηγορούμενος, Αντώνης Ρουσσάκης οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας μέσω του δικηγόρου του. Επίσης απών ήταν και ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Δημάρχου Χρήστου Βερώνη.

Ο Εισαγγελέας ανέφερε “σέβομαι τον κατηγορούμενο και δεν αμφισβητώ αν έχει πρόβλημα υγείας, ωστόσο σέβομαι και το δικαστήριο και ότι η δίκη θα πρέπει να έχει ξεκινήσει”. Τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε την δίκη για τις 2 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα στις 9 το πρωί.

Οι πρώην δήμαρχοι Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας και Χρήστος Βερώνης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος. Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού την περίοδο 2002 -2009, Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης. Επίσης, οι υπεύθυνοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Κατηγορείται επίσης ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος. Απαλλάσσονται η αναπληρώτρια προϊσταμένη του δήμου, υπάλληλοι δύο τραπεζών και 12 επιχειρηματίες.

Το θέμα αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι εφέρετο να χρωστάει χρήματα από τέλη παρεπιδημούντων, τα οποία όμως είχε καταβάλει κανονικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη