Διάκριση της Τήνου στα βραβεία EDEN με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό

Η Αντιδήμαρχος Τήνου κα Αναστασία Δεληγιάννη-Άσπρου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Γιώργο Χατζημάρκο

Ως τέταρτος επιλαχών νικητής στον διαγωνισμό αριστείας τουριστικών προορισμών EDEN 2016 βραβεύτηκε η Τήνος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/1 στην Αθήνα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Η Επιτροπή Αξιολόγησης για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EDEN “EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ” που για την περίοδο της περιόδου 2016-2017 είχε θέμα τον πολιτιστικός τουρισμός, επέλεξε τον Δήμο Τήνου ως τέταρτο επιλαχόντα νικητή προορισμό, λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πόρων και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του φακέλου υποψηφιότητας.

Η διάκριση που απονεμήθηκε στοv Δήμο Τήνου επικροτεί την όλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί, προκειμένου να καθιερωθεί η Τήνος ως ένας Ευρωπαϊκός Τουριστικός Προορισμός με πολιτιστικό ενδιαφέρον, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάδειξη των ιδιαίτερων στοιχείων του τόπου και της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας EDEN τιμήθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τις επόμενες τέσσερις θέσεις, μεταξύ 16 συνολικά ελληνικών συμμετοχών, κατέλαβαν οι Δήμοι Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου.

[adning id="140783"]


Όπως επεσήμανε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Τσέγας κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, τα ευρωπαϊκά βραβεία EDEN αναδεικνύουν προορισμούς λιγότερο γνωστούς στο ταξιδιωτικό κοινό και αποτελούν κίνητρο για τις τοπικές κοινωνίες να επενδύσουν και να επωφεληθούν μεταμορφώνοντας την πόλη τους σε εν δυνάμει τουριστικό προορισμό.

Σχετικά με τα βραβεία EDEN
Το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Προορισμών Αριστείας (EDEN) ξεκίνησε το 2006 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να προωθήσει μοντέλα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στον οικονομικό πολιτισμικό και περιβαλλοντικό τομέα. Κάθε δεύτερο χρόνο επιλέγεται ένα θέμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με τις Εθνικές Τουριστικές Αρχές. Οι συμμετέχοντες προορισμοί πρέπει να δείξουν ότι έχουν αναπτύξει ένα μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης βασισμένο κάθε φορά στο επιλεχθέν θέμα. Από κάθε συμμετέχουσα χώρα επιλέγεται ένας προορισμός ως νικητής μαζί με άλλους 4 επιλαχόντες.

Οι προορισμοί, που συμμετέχουν είναι ανερχόμενοι, λιγότερο γνωστοί τουριστικοί προορισμοί που προσφέρουν μια μοναδική τουριστική εμπειρία μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο. Κάθε θέμα εξυπηρετεί την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής ποικιλομορφίας, περιλαμβάνοντας τους φυσικούς πόρους, τα ιστορικά μνημεία, παραδοσιακούς εορτασμούς και την τοπική γαστρονομία. Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και συμμετοχή του στην ομάδα εργασίας, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη