Διάκριση του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

mediterranee“Σαντορίνη: Η ηλιόλουστη πριγκίπισσα της Μεσογείου” είναι ο τίτλος της συμμετοχής της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου στον σχολικό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Η εργασία του σχολείου επιλέχθηκε ανάμεσα στις 7 καλύτερες της κατηγορίας της και θα βραβευτεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης 12 Μαρτίου.

Το γενικό θέμα του διαγωνισμού για τους μαθητές δημοτικού ήταν “Καρτ ποστάλ της Μεσογείου”. Οι μαθητές έπρεπε να φτιάξουν τη δική τους καρτ ποστάλ χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από τον τόπο τους για να στείλουν έναν μεσογειακό χαιρετισμό σε κάποιον φίλο τους. Οι 32 μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου, υπό τον συντονισμό της δασκάλας γαλλικών κας Αναστασίας Τσενενούδη, αφιέρωσαν χρόνο για να φτιάξουν μία αφίσσα με φωτογραφίες από τη Σαντορίνη γενικά και από το Εμπορείο συγκεκριμένα απευθύνοντας μήνυμα σε όλα τα γαλλόφωνα παιδιά του κόσμου. Είναι η πρώτη φορά που το σχολείο του Εμπορείου πήρε μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό και το αποτέλεσμα δικαιώνει όλη την ομάδα που δούλεψε για τη συμμετοχή σε αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη