Διάλεξη για την ανάπτυξη του παιδιού την Τρίτη 28/8

Ο Δήμος Θήρας και το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο διοργανώνουν την Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 και ώρα 20:00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο ομιλία-συνάντηση με την διακεκριμένη ψυχαναλύτρια κα Μίνα Μπούρα με θέμα: “Η ανάπτυξη του παιδιού, του μικρού ανθρώπου, η πορεία του από τη νηπιακή ηλικία ως την ενηλικίωση”.

Η πρώτη διάλεξη που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου παρείχε μία αδρομερή πληροφόρηση του τι είναι η ψυχανάλυση, σε τι συνίσταται, σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται να επισκεφθούμε έναν ψυχαναλυτή, καθώς και το πώς μπορεί αυτός να μας βοηθήσει.

Στις 28 Αυγούστου θα προχωρήσει ένα βήμα παρά πέρα. Θα μιλήσει για την ανάπτυξη του παιδιού, του μικρού ανθρώπου, του ανθρώπινου πλάσματος. Την πορεία της εξέλιξής του ως πρόσωπο και υποκείμενο επιθυμίας. Η αποφασιστική σημασία του λόγου, της ομιλίας, η πρωταρχική πηγή της Μητέρας, η εξαρχής απαραίτητη λειτουργία του Πατέρα, πώς υφαίνεται το εγώ – υποκείμενο του βρέφους  στο καθημερινό πάρε – δώσε με τους γονείς,  ποιοι ειναι οι κίνδυνοι, οι υπερβολικές επενδύσεις των γονέων που μπορεί να εμποδίσουν τη σωστή άνθιση της ζωής του.

Η ομιλία θα γίνει σε λόγο απλό, κατανοητό στους μη ειδικούς, χωρίς ωστόσο να προδίδεται η ουσία. Ο χαρακτήρας της ομιλίας θα είναι διαδραστικός και θα υπάρχει στο τέλος άφθονος χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη