Δήμαρχος Θήρας: Η υπερεκμετάλλευση φέρνει φτώχεια

Ο Πρόεδρος της Εστίας Πύργου κ. Μάκης Ζώρζος καλωσορίζει το πολυπληθές ακροατήριο – Φωτογραφία: Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου

Γεμάτη η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Έστία Πύργου Καλλίστης” το βράδυ του Σαββάτου 18/4/15 για την παρουσίαση του βιβλίου – πρακτικού οδηγού “Αρχιτεκτονικές Επεμβάσεις Μικρής Κλίμακας σε Παραδοσιακούς Οικισμούς της Σαντορίνης”.

Τα πρόσωπα οικεία, το γνωστό κοινό της Σαντορίνης που πηγαίνει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Η εκδήλωση υψηλού επιπέδου, το βιβλίο πολύ ενδιαφέρον και κυρίως πολύ χρήσιμο. Χρήσιμο για όσους πράγματι ενδιαφέρονται να “αναγνωρίσουν τις αξίες της αρχιτεκτονικής που κληρονομήσαμε και να επιλέξουν τους κατάλληλους τρόπους για την προστασία τους” όπως αναφέρει και στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Δήμαρχος θήρας κ. Νίκος Ζώρζος.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι η καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κα Κλαίρη Παλυβού και η αρχιτέκτων μηχανικός – αναστηλώτρια κα Κατερίνα Ριτζούλη. Φοιτητές της αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, εργάσθηκαν συλλογικά, με την καθοδήγηση της κας Κλαίρης Παλυβού και μελέτησαν και τεκμηρίωσαν τα παραδοσιακά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του οικισμού του Πύργου και στη συνέχεια το υλικό οργανώθηκε στη μορφή που παρουσιάζεται στην έκδοση. Το όλο εγχείρημα έγινε εφικτό χάρις στην υποστήριξη της Εστίας Πύργου και του Δήμου Θήρας. Η εκτύπωση του βιβλίου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακουθήσετε την εισαγωγική ομιλία του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου “που για μια ακόμα φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” και υπογραμμίζει ότι η “υπερεκμετάλλευση φέρνει φτώχεια”

Δείτε επίσης χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία της κας Κλαίρη Παλυβού που παρουσίασε την έκδοση:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη