Διαμαρτυρία Δημάρχου για την (υπο)λειτουργία του ΟΑΕΕ

oaeeΤην διαμαρτυρία του για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη εξέφρασε ο Δήμαρχος Θήρας, κος Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, με έγγραφό του προς τη Διοικητή του Οργανισμού, κα Γεωργία Κωτίδου. Το έγγραφο διαμαρτυρίας, το οποιο κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές των Κυκλάδων, αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε την αγανάκτησή μας για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ πολίτες των νήσων Θήρας και Θηρασίας λόγω της υπολειτουργίας του Περιφερειακού Τμήματος του ΟΑΕΕ Νάξου. Έχουμε πληροφορηθεί ότι στο Τμήμα του ΟΑΕΕ Νάξου υπηρετεί πλέον ένας μοναδικός υπάλληλος ο οποίος αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν απαντά σε τηλεφωνήματα και υπηρεσιακή αλληλογραφία.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα αιτήματα των ασφαλισμένων που αποστέλλονται στη Νάξο, να μην πρωτοκολλούνται άμεσα προκειμένου να δρομολογηθεί η διεκπεραίωσή τους. Τα βιβλιάρια ασθενείας που έχουν αποσταλεί προς θεώρηση για το έτος 2014 έχουν μείνει εκεί και οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να λάβουν τις παροχές που δικαιούνται, ούτε να κάνουν απλή συνταγογράφηση φαρμάκων. Οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι παραμένουν χωρίς αντίκρισμα. Εκατοντάδες διαδικασίες που αφορούν βεβαιώσεις ταμειακής ενημερότητας για φορολογική χρήση, ρυθμίσεις οφειλών, αιτήσεις για το δικαίωμα υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία δεν διεκπεραιώνονται.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα λειτουργίας των επιχειρήσεων των ασφαλισμένων επαγγελματιών του ΟΑΕΕ κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, επιβαρύνοντας και παρεμποδίζοντας σημαντικά και τη λειτουργία των λογιστικών γραφείων των νησιών μας.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Θήρας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, καθώς δεν έχουν καμία δυνατότητα τηλεφωνικής ή άλλου είδους επικοινωνίας με τον ΟΑΕΕ Νάξου και οι αιτήσεις που έχουν διαβιβάσει παραμένουν σε εκκρεμότητα για μήνες.

Πολλοί ασφαλισμένοι αναγκάζονται να μεταβούν αυτοπροσώπως στη Νάξο προκειμένου να εξυπηρετηθούν για κατεπείγοντα θέματά τους με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημά μας που είναι η δημιουργία τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήρα, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι χιλιάδες ασφαλισμένοι επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

Απαιτούμε την άμεση λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και την αποστολή σαφών οδηγιών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Θήρας και της Θηρασίας.

Επίσης θεωρούμε αναγκαία την παρέμβασή σας για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών κατά τις συναλλαγές τους με τη ΔΟΥ ΘΗΡΑΣ, καθώς δεν ευθύνονται για την έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων του ΟΑΕΕ».».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη