Διαμαρτύρονται τα αθλητικά σωματεία για τις νέες χρεώσεις του ΔΑΠΠΟΣ

Eπτά αθλητικά σωματεία της Σαντορίνης διαμαρτύρονται με επιστολή τους για την νέα τιμολογιακή πολιτική του ΔΑΠΠΟΣ, όπως αυτή προβλέπεται στον νέο κανονισμό λειτουργίας που υπερψηφίστηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Την επιστολή που υπογράφουν τα σωματεία ΑΟ Θήρας, Αθλητική Ένωση Σαντορίνης, Θύελλα Καμαρίου, Πανθηραϊκός, Λάβα Εμπορείου, Λέοντες και ΑΟ Καρτεράδου μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Σημείο τριβής αποτελεί το άρθρο 19 του κανονισμού, περί τελών χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, το οποίο αναφέρει:

“Τιμολόγηση για όλους τους αθλητικούς χώρους συμπεριλαμβανομένου του προπονητηρίου Κλειστού Γυμναστηρίου και για αίθουσα σκάκι, γήπεδα 5×5, αντισφαίρισης κλπ

– Το αντρικό και γυναικείο αγωνιστικό τμήμα συλλόγων που συμμετέχουν σε εθνικό ή περιφερειακό πρωτάθλημα δεν χρεώνεται για την χρήση των αθλητικών χώρων. Σε περίπτωση αγώνων αθλητικών συλλόγων, η χρέωση είναι αυτή που προβλέπει ο αθλητικός νόμος επί των καθαρών εισπράξεων των εισιτηρίων. Όταν δεν διατίθενται εισιτήρια, υπάρχει χρέωση 30 ευρώ ανά αγώνα για το γηπεδούχο σωματείο.

– Οι ώρες που θα διατίθενται στο κοινό και θα αφορούν τους αθλητικούς χώρους είναι χωρίς χρέωση.

– Χρέωση 5 ευρώ ανά ώρα χρήσης σε όλους τους αθλητικούς χώρους που παραχωρεί προς χρήση ο Οργανισμός σε συλλόγους που συντηρούν αγωνιστικά τμήματα (παίδων, νεανίδων, εφήβων) που συμμετέχουν σε πρωτάθλημα (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό) έπειτα από αίτηση στην αρμόδια επιτροπή.

– Χρέωση 20 ευρώ ανά ώρα χρήσης σε όλους τους αθλητικούς χώρους που παραχωρεί προς χρήση ο Οργανισμός σε συλλόγους που συντηρούν ακαδημίες (παίδων, νεανίδων, εφήβων) που δε συμμετέχουν σε πρωτάθλημα (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό) έπειτα από αίτηση στην αρμόδια επιτροπή.

– Χρέωση 25 ευρώ ανά ώρα χρήσης σε όλους του αθλητικούς χώρους που παραχωρεί προς χρήση ο Οργανισμός σε ιδιώτες για την άσκηση ιδιωτικού έργου επί πληρωμή έπειτα από αίτηση στην αρμόδια επιτροπή. Εδώ εντάσσεται η περίπτωση παραχώρησης αθλητικών χώρων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τουρισμού που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων οι πελάτες τους. ”

Το πλήρες κείμενο του νέου κανονισμού είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

 

 

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη