Διάπλους με καλό σκοπό

Την ομάδα των εθελοντών της +πλευση (Σύμπλευση) υποδέχτηκαν, την Κυριακή 26/4/2015, στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας, ο Δήμαρχος κ.Νίκος Ζώρζος και η Αντιδήμαρχος κα Ρούλα Μπελλώνια. “Στηρίζουμε το έργο της +πλευσης και την ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της στην Θηρασιά” δήλωσε ο Δήμαρχος Θήρας.

symplefsi_059

Η +πλευση (Σύμπλευση) πραγματοποιεί τον ετήσιο Διάπλου της από την Πέμπτη 23 Απριλίου έως και την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, με 11 φουσκωτά σκάφη ξεκινώντας από το Λαύριο και επισκεπτόμενη τα νησιά Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σχοινούσα, Θηρασία, Κάσο, Γαύδο και Αντικύθηρα.

Κατά τη διάρκεια του διάπλου:

1. Η ιατρική ομάδα της +πλεύση, που αποτελείται από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές, πραγματοποιεί δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε ενήλικες και παιδιά των παραπάνω νησιών.

Γίνονται πολιτιστικές/εκπαιδευτικές δράσεις: Με θέμα τον κυκλαδικό πολιτισμό, Προληπτική Παρέμβαση για το κάπνισμα και Αφήγηση του Βιβλίου “Κρυστάλλινος αετός” με παράλληλο εργαστήρι ζωγραφικής.

Παρέχεται εξοπλισμός και εκπαιδευτικό και μορφωτικό υλικό στα σχολεία.

Εγκαινιάζονται έργα υποδομής που κατασκευάστηκαν με συνδρομή των χορηγών της +πλεύση και συγκεκριμένα αφαλατωτής στη Γαύδο, αφαλατωτής στο Αρβανιτοχώρι Κάσου, οδοντιατρείο στη Φολέγανδρο, πολυγήπεδο και διαμόρφωση Προαύλιου Χώρου στη Θηρασιά και άλλα μικρότερα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη