Διαθεσιμότητα θέσεων για την γεωλογική περιήγηση της Κυριακής 25/2

Η ΓΕΩΘΗΡΑ ενημερώνει ότι για την εκδρομή της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου για “Μια βόλτα στον χώρο και τον χρόνο του νησιού” με κεντρικό θέμα “Ψηλαφώντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Θήρας” και με ξεναγούς τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Η περιήγηση είναι ανοικτή στο κοινό και δωρεάν και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email στο geothira@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2286023021 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-16:00).

[adning id="140783"]

Το πρόγραμμα της περιήγησης έχει ως εξής:

09:30 | Αναχώρηση από Φηρά (σημείο συνάντησης το Λύκειο Φηρών) με λεωφορεία προς τη νότια Θήρα. Εισαγωγή στη γεωλογική εξέλιξη του χώρου και των ηφαιστείων. Παρατήρηση των πετρωμάτων των πρώτων ηφαιστείων της Θήρας.

11:00 | Παρατήρηση των στρωμάτων της έκρηξης της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1613 π.Χ.) στη νότια Θήρα.

12:30 | Μετακίνηση στη βόρεια Θήρα. Παρατήρηση των πετρωμάτων των ηφαιστείων της βόρειας Θήρας και των μεγάλων τεκτονικών ρηγμάτων του χώρου.

14:00 | Μετακίνηση στην Οία (Αμμούδι). Παρατήρηση στρωμάτων τέφρας μεγάλων εκρήξεων και των νεότερων ρευμάτων λάβας της Θήρας.

15:30 | Επιστροφή στα Φηρά.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη