Διατηρείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στην εστίαση μέχρι 31.12.2014

Στην παράταση της υπαγωγής της εστίασης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 προχώρησε η κυβέρνηση.

Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημόσιου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» αναφέρεται ότι: «δεδομένου ότι η πιλοτική εφαρμογή του συντελεστή αυτού από 1.8.13 μέχρι σήμερα δεν οδήγησε σε σημαντική μείωση των εσόδων του δημοσίου, προτείνεται η διατήρησή του στο μέλλον».

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, δήλωσε:

“Η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση, το 2014, αποτελεί για τον ελληνικό τουρισμό μια κερδισμένη μάχη. Στηρίζει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, που κατά γενική παραδοχή, αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας.

Το γεγονός της διατήρησης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% διαμορφώνει το κατάλληλο περιβάλλον για τη συγκράτηση των τιμών στην αγορά. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να το αξιοποιήσουν προς όφελος των ιδίων και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.”

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”71″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη