Διευκολύνσεις για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

Τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να υποβάλλουν χρεωστική περιοδική δήλωση ΦΠΑ, πληρώνοντας μόνο 10 ευρώ, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης ολόκληρη την οφειλή ή όποιο ποσό μπορούν από τη συνολική τους οφειλή, αρκεί αυτό να είναι τουλάχιστον 10 ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της μη υποβολής χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ από 250.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες (περίπου ένας στους τέσσερις υπόχρεους).

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην οικονομική αδυναμία των φορολογούμενων, καθώς δεν μπορούν να καταβάλουν άμεσα τουλάχιστον το 40% του οφειλόμενου ΦΠΑ, που απαιτείται ως προϋπόθεση για να δίνει αποδεκτή η υποβολή της περιοδικής δήλωσης.

Με τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών θα αποδεσμευτεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ από την υποχρέωση καταβολής του φόρου, καθώς θα αρκεί η πληρωμή ενός συμβολικού ποσού για να γίνει αποδεκτή η δήλωση.

Πηγή: www.in.gr

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη