Διευκρινήσεις για τη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου μετά την εφαρμογή του 4264/2014

Η ΄Επαρχος Θήρας σε συνεργασία με το Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή του Τμήματος Ανάπτυξης Π.Ε. Θήρας, ενημερώνει τους κατόχους Άδειας Άσκησης Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου Παραγωγού ( γεωργικών – αμπελουργικών – πτηνοτροφικών -κτηνοτροφικών -μελισσοκομικών – νωπών αλιευμάτων – παραγωγούς ειδών λαϊκής τέχνης , χειροτεχνημάτων , καλλιτεχνικής δημιουργίας ίδιας παραγωγής), ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118/Β/15-05-2014), όλες οι υφιστάμενες άδειες πωλητών υπαίθριου εμπορίου, στάσιμου και πλανόδιου, συμπεριλαμβανομένων και των αδειών σε παραγωγούς οι οποίοι δεν κατέχουν άδεια λαϊκής αγοράς, οι οποίες είχαν εκδοθεί πριν την εφαρμογή του ανωτέρω νόμου, ανεξάρτητα εάν έληξε η ισχύς τους, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι της συνταξιοδότησης των δικαιούχων (άρθρο 39 παρ. 1 του ν. 4264/2014), εφόσον διατηρούν την ιδιότητα του παραγωγού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι διαδικασίες ανανέωσης ή τροποποίησης της άδειας εξακολουθούν να εφαρμόζονται και σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 22, όπου ορίζεται ότι ο αδειούχος καταθέτει σε κάθε ετήσια επέτειο χορήγησης της άδειας, προς την αρχή που την εξέδωσε τα κάτωθι:
1) Φορολογική ενημερότητα
2) Ασφαλιστική ενημερότητα
3) Βεβαίωση για τα παραγόμενα προϊόντα, από τον αρμόδιο φορέα.
4) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι, συνεχίζουν να συντρέχουν στο πρόσωπό του οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας
5) Άδεια κυκλοφορίας οχήματος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και άδεια ικανότητας οδηγού.
6) Πιστοποιητικό Υγείας για όσους ασχολούνται με τρόφιμα.
7) Μία έγχρωμη φωτογραφία.

Τέλος , στην περίπτωση που εκλείψει ο λόγος χορήγησης της άδειας, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 22 του εν λόγω νόμου, ο αδειούχος οφείλει να το δηλώσει εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών στην αρχή που την εξέδωσε . Στην περίπτωση παράλειψης υπέχει την ποινική ευθύνη της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 4264/2014. (Όποιοι παραγωγοί έχουν συνταξιοδοτηθεί πρέπει να καταθέσουν την άδεια τους στην υπηρεσία έκδοσης αυτής).

H άμεση Ανανέωση ή Τροποποίηση της υπάρχουσας Άδειας Άσκησης Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου Παραγωγού είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 22860-22687 κον Καραμολέγκο Γεώργιο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη