Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων με τη συμμετοχή του Δήμου Θήρας

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνει το 4ο Διεθνές Συνέδριό της, με τίτλο Διαχείριση στερεών αποβλήτων σε κρίση:  Νέες προκλήσεις και προοπτικές

Το Συνέδριο πραγματοποιείται 30 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου 2012, στα ιστορικά κτήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας.

Το Συνέδριο εστιάζει στις μεγάλες μεταβολές που συμβαίνουν στο πεδίο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα, αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης των 27, κάτω από το οδηγητικό και κανονιστικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των φυσικών πόρων. Οι δυνατότητες επίτευξης συνεχώς απαιτητικότερων στόχων, καθώς και ο μετασχηματισμός του σημερινού γραμμικού μοντέλου “παραγωγή-κατανάλωση-απόρριψη-διάθεση” σε “κοινωνίες μηδενικών αποβλήτων”, στο ειδικό γεωγραφικό πλαίσιο της Ελλάδας, αλλά και των “νέων χωρών” της ΕΕ, αποτελούν επίσης αντικείμενο συζήτησης.

 Ο Δήμος Θήρας είναι ένας από τους ελάχιστους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης  που μετέχει ενεργά με εισηγήσεις στο συνέδριο. Τις  εισηγήσεις του Δήμου Θήρας θα παρουσιάσει ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Λουκάς Μπελλώνιας και έχουν τίτλους:
– Παρασκευή 30 Νοεμβρίου: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων σε Μικρούς Νησιωτικούς Χώρους: η Περίπτωση της Θηρασιάς
– Σάββατο 01 Δεκεμβρίου: Πρόγραμμα οικιακής Κομποστοποίησης στο Δήμο Θήρας: Αποτελέσματα και Προοπτικές
Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη