Διεθνές συνέδριο για το Αρχαιολογικό Έργο στα νησιά του Αιγαίου, το Νοέμβριο στη Ρόδο

Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αιγαιακών Σπουδών* διοργανώνει στη Ρόδο, 27 Νοεµβρίου – 1 ∆εκεµβρίου 2013, το πρώτο ∆ιεθνές Επιστηµονικό Συνέδριο µε θέµα «Το Αρχαιολογικό Έργο στα νησιά του Αιγαίου», µε σκοπό την προβολή και παρουσίαση του πολύπλευρου αρχαιολογικού έργου που έχει συντελεστεί και συντελείται στα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες, ∆ωδεκάνησα, ΒΑ Αιγαίο) από τις κεντρικές, περιφερειακές και ειδικές περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, τα Πανεπιστηµιακά και Ερευνητικά Ιδρύµατα, καθώς και τις Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο απευθύνεται τόσο στους ειδικούς όσο και στο ευρύ κοινό, καθώς προτίθεται για πρώτη φορά να παρουσιασθεί µια εµπεριστατωµένη εικόνα των αρχαιολογικών δεδοµένων που προκύπτουν από την σωστική ή συστηµατική ανασκαφική έρευνα ή από έργα ανάδειξης και προστασίας αρχαιολογικών συνόλων και µνηµείων στα νησιά του Αιγαίου.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με της επιστημονική και οργανωτική επιτροπή, τις θεµατικές ενότητες του συνεδρίου, την υποβολή εργασιών, τη διαδικασία και τη δήλωση συμμετοχής, τη διαμονή στη Ρόδο, τη δημοσίευση των πρακτικών και άλλες λεπτομέρειες μπορείτε να τις πληροφορηθείτε εδώ: Arxaiologiko-ergo-sta-nisia-Aigaiou

* Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αιγαιακών Σπουδών είναι Ειδική Περιφερειακή Υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ. με έδρα τη Ρόδο και χωρική αρμοδιότητα την περιοχή του Αιγαίου.  Λειτουργεί σε άμεση και διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες Κεντρικές, Περιφερειακές και λοιπές Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, και η δραστηριότητά του αφορά στη μελέτη και δημοσίευση υλικού περαιωθεισών ή μη ανασκαφών, για τη δημοσίευση του οποίου δεν υπάρχει δήλωση ενδιαφέροντος κατά τις διατάξεις του Ν. 3028/2002.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη