Διεθνής Ημέρα Μουσείων το Σάββατο 18/5

H είσοδος θα είναι ελεύθερη στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλά μουσεία, δημόσια και μη, διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων

Με θέμα “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”, τα μουσεία όλης της χώρας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα τους, όπως κάθε χρόνο, στις 18 Μαΐου. Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), η επιλογή αυτού του θέματος στοχεύει στην ανάδειξη των μουσείων ως ζωτικών χώρων σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση, καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία. Κατά συνέπεια, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατανόηση του κόσμου.

Tο Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε ως τιμώμενο μουσείο για το 2024 το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, εκτιμώντας ιδιαίτερα το επιστημονικό, εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί.

Σημειώνεται ότι την ημέρα του εορτασμού, η είσοδος θα είναι ελεύθερη στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλά μουσεία, δημόσια και μη, διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων όχι μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά και γύρω από αυτήν. Το πρόγραμμα δράσεων που έχουν ετοιμάσει τα ελληνικά μουσεία με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024 είναι διαθέσιμο εδώ.

Θυμίζουμε ότι η δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού ισχύει στις παρακάτω ημερομηνίες:
– 6 Μαρτίου, Ημέρα μνήμης Μελίνας Μερκούρη
– 18 Απριλίου, Διεθνής Ημέρα Μνημείων
– 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων
– Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου κάθε έτους)
– 28 Οκτωβρίου, Εθνική Εορτή
– την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1/11 μέχρι 31/3

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη