Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας: Πολλά έγιναν, πολλά πρέπει να γίνουν – video

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας η 8 Μάρτη και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο τη “Διακήρυξη και την Πλατφόρμα Δράσης του Πεκίνου” που υπογράφηκε πριν από 20 χρόνια από 189 χώρες και που καθόριζε την ατζέντα για τα δικαιώματα των γυναικών.

“Είναι η στιγμή να διατηρηθούν οι κατακτήσεις των γυναικών, να αναγνωρισθούν οι προκλήσεις και να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα διακαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων με την κινητοποίηση όλων να πράξουν αυτό που τους αντιστοιχεί” αναφέρεται στο σχετικό κείμενο του OHE.

Η Πλατφόρμα Δράσης του Πεκίνου επικεντρώνεται σε 12 κρίσιμους τομείς ενδιαφέροντος και οραματίζεται έναν κόσμο όπου κάθε γυναίκα θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις επιλογές της όπως η συμμετοχή στην πολιτική, να έχει εκπαίδευση, να μπορεί να έχει εισόδημα και να ζει σε κοινωνίες χωρίς βία και διακρίσεις.

Για το σκοπό αυτό, το θέμα της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας φέτος είναι το εγερτήριο σάλπισμα του Πεκίνου + 20 (χρόνια): “Χειραφέτηση των Γυναικών, Ενδυνάμωση της Ανθρωπότητας: Φαντάσου το – Empowering Women – Empowering Humanity: Picture It!”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη