Διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των κρουαζιεροπλοίων

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, η Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διενεργεί διεθνή μελέτη για την ασφάλεια (security) των κρουαζιερόπλοιων, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016, μέσω της Ολλανδικής Εταιρείας ARCADIS, με εξειδίκευση στις μελέτες της ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών.

Στη μελέτη αυτή ερευνάται η κατάσταση της ασφάλειας (security) σε 20 λιμενικές εγκαταστάσεις και σε 4 κρουαζιερόπλοια με επικέντρωση στην αλληλεπίδραση μεταξύ της λιμενικής εγκατάστασης και του κρουαζιερόπλοιου. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη επικεντρώνεται κυρίως στον έλεγχο της πρόσβασης των επιβατών, του πληρώματος, του φορτίου και των εφοδίων ενώ κατά τη διαδικασία αυτή θα συγκεντρωθούν επίσης πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια (security) πάνω στα κρουαζιερόπλοια.

Σε σχετική συνάντηση στη Σαντορίνη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Θήρας Ηλίας Πελέκης, ο Σύμβουλος Ασφαλείας Κώστας Κάβδας, ο ΥΑΛΕ, ο Β.ΥΑΛΕ και Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης του ΔΛΤ Θήρας, η ΑΑΛΕ και συμμετείχαν η υπεύθυνη Ασφαλείας Κρουαζιερόπλοιων της εταιρίας COSTA καθώς και δύο μελετητές από την εταιρία ARCADIS η κυρία Lisa Pronk και ο συνεργάτης της.

Οι ερευνητές, που συνοδεύονταν και από την Διευθύντρια Λειτουργιών Ασφαλείας της εταιρείας κρουαζιέρας Costa Crociere S.p.a. έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσίαση των θέσεων του Δ.Λ.Τ. Θήρας, σε σχέση με την ασφάλεια (security), και τις σε εξέλιξη ενέργειες για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας του Κώδικα ISPS στη Σαντορίνη από 1/4/2016. Παράλληλα κατέγραψαν τις υψηλού επιπέδου διαδικασίες ασφαλείας που εφαρμόζονται από την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης για την ασφαλή από-επιβίβαση των επιβατών από τα Κρουαζιερόπλοια όπως παρουσιάσθηκαν από τον Σύμβουλο Ασφαλείας κ. Κωνσταντίνο Κάβδα, συντάκτη και των αντίστοιχων Σχεδίων Ασφαλείας τόσο του Δ.Λ.Τ. Θήρας όσο και της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης.

Τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και κατά τη διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψης των λιμενικών εγκαταστάσεων οι ερευνητές σημείωσαν τις εν δυνάμει απειλές ασφάλειας και υπέδειξαν τρόπους και θέσεις παροχής των μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας, λόγω της χωροταξικής στενότητας των χώρων, που συνάδουν απόλυτα με τις θέσεις και απόψεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης που διαθέτει το Δ.Λ.Τ. Θήρας με τα στελέχη και τους Συμβούλους του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη