Διευκρινίσεις από την Έπαρχο Θήρας για τις τιμές καυσίμων

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα (24/11) η Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή στα πρατήρια υγρών καυσίμων προκύπτουν τα παρακάτω:

– Οι τιμές στην αγορά διαμορφώνονται ελεύθερα.
– Ασκούνται τακτικοί έλεγχοι στα πρατήρια πώλησης υγρών καυσίμων είτε με λιτρομέτρηση αντλιών, είτε με μετρολογικούς ελέγχους.
– Πραγματοποιούνται έλεγχοι για την τιμή πώλησης των υγρών καυσίμων, ζητώντας Δελτία Αποστολής-Τιμολόγια. Από τους ελέγχους αυτούς επανειλημμένα προκύπτει ότι στη νήσο Θήρα τα περισσότερα πρατήρια πωλούν με κέρδος 4,5% – 8%. Στα μικρότερα νησιά (Ανάφη, Ίο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Θηρασιά) το ποσοστό κέρδους είναι μεγαλύτερο, περίπου 10%-13%. Αυτό συμβαίνει λόγω της μικρής τουριστικής περιόδου και επομένως της μικρότερης κατανάλωσης.

Τέλος, οι τιμές καυσίμων αλλάζουν τακτικά και ένας λόγος για την ύπαρξη διαφορετικών τιμών στα πρατήρια είναι και η ημερομηνία παραλαβής καυσίμου από αυτά, καθώς και η προμηθεύτρια εταιρεία. Εκτός αυτού και η τιμή παραλαβής από νησί σε νησί είναι διαφορετική.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη