Διευρύνεται η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας

Τι θα ισχύει για την εβδομάδα 24-30 Μαΐου 2021

Από αύριο Δευτέρα 24/5 έως το Σάββατο 29/5, όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση, θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests -ένα για την εβδομάδα από 24-30/5/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/5 έως 6/6/2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διευκρινίζεται ότι, στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας 24-30/5, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη μέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”. Δηλαδή, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για αυτό το διάστημα μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του αύριο Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”, στο οποίο οδηγούνται αυτόματα, αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν “Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο”.

Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ, εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια “Δήλωση αποτελέσματος self-test για Covid-19”.

Σημειώνεται ότι, κατά την εβδομάδα που ξεκινά από αύριο τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ, κατά τους επιτόπιους ελέγχους, που θα διενεργούν, στο πλαίσιο του ελεγκτικού έργου τους, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Παράλληλα, με τη διάθεση των δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ από αύριο στα φαρμακεία για όλο τον ιδιωτικό τομέα, όπως έχει κάνει γνωστό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, θα διατίθενται δύο δωρεάν τεστ για για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη