Διήμερη επίσκεψη Χατζημάρκου στη Σαντορίνη – Τι συζητήθηκε

Τα τρέχοντα και φλέγοντα θέματα της Σαντορίνης βρέθηκαν στην ατζέντα των συναντήσεων και συσκέψεων που είχε στο νησί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στις 12-13 Ιουνίου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, την Έπαρχο Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαράλαμπο Δαρζέντα.

Στο γραφείο του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/6  συνάντηση εργασίας, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο τέως Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μανόλης Ορφανός και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Εύθυμης Λέκκας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς βασικά ζητήματα που απασχολούν το νησί, όπως:

– Η άμεση μελέτη των λύσεων για τον σχεδιασμό δεύτερου οδικού δικτύου από το λιμάνι του Αθηνιού.
– Οι προκαταρκτικές μελέτες για την κατασκευή νέου λιμανιού στον Μονόλιθο.
– Η ολοκλήρωση των μελετών για τις προβλήτες έκτακτης ανάγκης σε Κολούμπο και Βλυχάδα, έργο για το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να συνδράμει στην εξεύρεση των πόρων υλοποίησης.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Επαρχείο Θήρας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα παρακάτω:

– Οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του Επαρχείου Θήρας, με σκοπό την ανέγερση νέου κτηρίου στο ίδιο οικόπεδο που ανήκει στην Περιφέρεια.
– Η διαγράμμιση του τμήματος που έχει ασφαλτοστρωθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την διασταύρωση του Αγίου Παντελεήμονα έως το λιμάνι του Αθηνιού.
– Η ασφαλτόστρωση του τμήματος από Μεγαλοχώρι έως Πύργο, ενός τμήματος από την αρχή του Ημεροβιγλίου προς Οία και ενός τμήματος στην αρχή του Βόθωνα. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις νυχτερινές ώρες για την ελαχιστοποίηση της όχλησης.

Οι επαφές του Περιφερειάρχη συνεχίστηκαν με συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του νησιού. Εκεί συζητήθηκαν όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα, ενώ έγινε αναφορά στο πλάνο της αποκλειστικά ψηφιακής και μεγαλύτερης που έχει γίνει για το νησί διαφημιστικής καμπάνιας που είναι σε εξέλιξη, καθώς και αυτό που έχει δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα. Η πορεία των τουριστικών δεικτών της Σαντορίνης θα αξιολογείται, και τον Ιούλιο θα κριθεί εκ νέου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και τον Εμπορικό Σύλλογο, τυχόν ανάγκη ενίσχυσής του.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη