Διήμερο συλλήψεων στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Συνελήφθησαν από το πρωί της 20/7/2013 έως τις πρώτες πρωινές ώρες τις 22/7/2013 στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, συνολικά οκτώ άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο πλαίσιο στοχευμένων έλεγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, εντοπίστηκε προχθές (21-07-2013) το πρωί στο αεροδρόμιο της Θήρας μια 37χρονη ημεδαπή να συνοδεύει έναν 37χρονο Πακιστανό, ο οποίος κάνοντας χρήση πλαστογραφημένου δελτίου Ελληνικής ταυτότητας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση για Γερμανία.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι η δράστιδα διευκόλυνε, έναντι αμοιβής, τον 37χρονο μεταφέροντας τον ακτοπλοϊκώς από Αθήνα στην Θήρα, εξασφαλίζοντάς του χώρο διαμονής και εποπτεύοντας τους χώρους στους οποίους κινούνταν προς αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων, με σκοπό να τον προωθήσει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
o       Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας
o       Μια (1) ηλεκτρονική κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου
o       Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
o       Το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ
o       Ένα (1) μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικιάσεως αυτοκίνητου

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (21-07-2013) το μεσημέρι προσήλθε στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας ένας 23χρονος Σύρος και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου Αρχών Βουλγαρίας, προσπάθησε να ταξιδέψει παράνομα για Ιταλία.

Το πλαστό διαβατήριο, καθώς και μια κάρτα επιβίβασης που βρέθηκαν στην κατοχή του κατασχέθηκαν.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα (22-07-2013) πρώτες πρωινές ώρες προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας πέντε (5) υπήκοοι Συρίας (ένας άνδρας και 3 γυναίκες με ένα 15χρονο ανήλικο) οι οποίοι κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων Αρχών Πολωνίας και Τυνησίας, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Ισπανία.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
o       Δυο (2) πλαστά διαβατήρια Πολωνίας
o       Ένα (1) πλαστό διαβατήριο Τυνησίας
o       Τρεις (3) ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και θα κινηθεί η διαδικασία επιστροφής.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη