Δικαστική θύελλα σαρώνει το νησί των ανέμων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου στη Μύκονο. Με περιοριστικούς όρους και καταβολή μεγάλων χρηματικών εγγυήσεων αφέθηκαν ελεύθεροι ο Δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος και ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οδηγήθηκαν στις φυλακές Χίου ο πρώην προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών και ο πρώην ταμίας του Δήμου Μυκόνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που συνέταξε η ειδική εφέτης ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση, οι παραπάνω κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης χρημάτων, της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων σε βάρος του δημοσίου και για τη συγκάλυψη φοροδιαφυγής ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις ψευδείς βεβαιώσεις που εκδόθηκαν από τον Δήμο Μυκόνου, αντιμετωπίζουν και 11 ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Το θέμα αποκαλύφθηκε από καταγγελία ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι εφέρετο να χρωστάει χρήματα από τέλη παρεπιδημούντων τα οποία όμως είχε καταβάλει.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη