Δημιουργία DMO για τη Σαντορίνη

Οργανισμό Διαχείρισης και Προβολής (DMO) του προορισμού Σαντορίνη αποφάσισε να αναπτύξει ο Δήμος Θήρας, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την προοπτική ενός κερδοφόρου και βιώσιμου τουρισμού για το νησί.

Το DMO (Destination Management/Marketing Organization) θα βασίζεται σε ένα σύστημα δεικτών που έχει επεξεργαστεί η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το εργαλείο αυτό διαμορφώνεται με βάση κοινούς δείκτες για όλους τους προορισμούς όπως έχουν προσδιοριστεί από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Τουριστικών Δεικτών (ETIS), αλλά και ειδικούς δείκτες που καλύπτουν τις ανάγκες όπως προσδιορίζονται από τους τοπικούς φορείς και άλλους ενδιαφερόμενους που προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς ορίζοντες και συνιστούν μια ομάδα εργασίας.

Η πρώτη ευρεία ενημέρωση, ανοικτή στο κοινό, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαΐου, ώρα 18:30, στο συνεδριακό κέντρο της SantoWines, στον Πύργο.

Κατά την ενημέρωση θα γίνει:
– Παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων όπως προέκυψαν από την μελέτη που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είχε αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Παρουσίαση του συστήματος διαχείρισης προορισμού και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να εδραιώσουμε την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης.

“Ο τουρισμός επηρεάζει τον καθένα μας, ειδικά στη Σαντορίνη. Έχοντας μια σειρά από διαφορετικές ειδικότητες και επαγγέλματα που μπορούν να τροφοδοτήσουν με δεδομένα και εμπειρία από τον δικο τους τομέα, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ακριβή εικόνα του τουριστικού τομέα του τόπου μας και των σχέσεών του με τους άλλους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού που θα θέλαμε να δούμε να αναπτύσσεται στο νησί μας με βάση τα όσα έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόσκληση που λάβαμε από τον Δήμο Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη