Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού: Δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Προώθησης του Προορισμού

Η κα Λίτσα Φτακλάκη παρουσιάζει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Στο προεδρείο ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος (αριστερά) και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Μάινας. Φωτογραφία: Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου

Εμπεριστατωμένη παρουσίαση του πλαισίου στο οποίο θα κινηθεί το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Λίτσα Φτακλάκη στη σημερινή (Τετάρτη 28/11/12) εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός.

“Τόσο ο αριθμός όσο και η διαφορετικότητα των νησιών καθιστούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μοναδική από πολλές απόψεις, όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά και σε διεθνές επίπεδο”, είπε στην ομιλία της η κα Φτακλάκη.

Υπογράμμισε τις μεγάλες διαφορές στον βαθμό τουριστικής ανάπτυξης των νησιών του Αιγαίου και τόνισε ότι έφθασε πλέον η εποχή να δημιουργηθούν Οργανισμοί Ολοκληρωμένου Συστήματος Προώθησης Προορισμού (DMO=Destination Management Organization) που θα διαχειρίζονται συνολικά την παρουσία και την προβολή των νησιών.

Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας διαμορφώνεται με κατεύθυνση τη “στροφή στον ποιοτικό τουρισμό”, με κύριους άξονες τη διατήρηση υπάρχοντος και προσέλκυση νέου τουρισμού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και το Island Hoping.

To Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης για το Τουριστικό Μάρκετινγκ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στοχεύει στη “Δημιουργία ενός brand προορισμού ώστε να γίνει η περιφέρεια πιο αναγνωρίσιμη στην τουριστική αγορά και να ενσωματώνει τους συμβολισμούς και της αξίες που συμπυκνώνουν την ελκυστικότητα και μοναδικότητα των νησιών”.

Στη συνέχεια η κα Φτακλάκη παρουσίασε τον “ανεμόμυλο” που αποτελεί το νέο σήμα για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας καθώς και το σλόγκαν που το συνοδεύει και που είναι “Νησιά του Αιγαίου – Απέραντο Γαλάζιο” και σημείωσε:

“Ο ανεμόμυλος είναι μια πολύ αναγνωρίσιμη εικόνα των νησιών. Συμβολίζει την ελευθερία, την ενέργεια, τον άνεμο, την κίνηση, τη ζωή”, ενώ “Η λέξη ΑΠΕΡΑΝΤΟ, που σημαίνει ατελείωτο, συνεχίζει επ’ άπειρον, αποτελεί την αληθινή αίσθηση της Ελλάδας.”

Στη διάρκεια της ομιλίας, η κα Φτακλάκη ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα υποστηρίξει ενεργά τη δράση του Δήμου Θήρας να ανακηρύξει το 2013 ως ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη η δράση τίθεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος ο οποίος παρουσίασε τα τρία σημεία στα οποία θα επικεντρωθεί η τουριστική προβολή της Σαντορίνης: Ηφαίστειο, Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου, Γαστρονομία. Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Μάινας.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν σημαντικός αριθμός στελεχών της αυτοδιοίκησης του νησιού, εκπρόσωποι φορέων καθώς και επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων από το χώρο των ξενοδοχείων, της εστίασης, των οινοποιείων κ.ά.

Για να δείτε την παρουσίαση της Αντιπεριφερειάρχου Τουρισμού κας Λίτσας Φτακλάκη κλικ εδώ: Aegean Islands PPT_300

Για να διαβάσετε την ομιλία του Δημάρχου κ. Αναστάσιου – Νικόλαου Ζώρζου κλικ εδώ: kalosorisma_ftaklaki_28nov12

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη