Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για επιδότηση παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε σήμερα 15/7/2015 από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης η πρόσκληση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής” που εξασφαλίζει την εγγραφή παιδιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή/και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και άτομα που βρίσκονται σε χηρεία. Από την πρόσκληση εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού) και των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή των ωφελούμενων είναι το οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.

Την πρόσκληση μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ. Από τη σελίδα 35 ξεκινά το μέρος που αφορά στις μητέρες. Στις σελίδες 45-49 αναφέρονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Το έντυπο της αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα είναι διαθέσιμο στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ από τις 4 Αυγούστου. Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται το διάστημα 5-18 Αυγούστου.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη