Πηγή: Google Maps

Σε συνέχεια των επιστολών και ενστάσεων που έχει κάνει ο Δήμος Θήρας προς την ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ) σε σχέση με την υπόθεση των δύο μισθώσεων στην Οία, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, κατά την πρόσφατη (7/6) συνεδρίασή του, τη διοικητική αποβολή από τον χώρο, τόσο της ΕΤΑΔ, όσο και των μισθωτών.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας, το εν λόγω ακίνητο αποτελούσε ανέκαθεν πλατεία και ως εκ τούτου κοινόχρηστο χώρο, κυριότητας του Δήμου Θήρας ως καθολικού διαδόχου της Κοινότητας Οίας.

Για τον συγκεκριμένο χώρο ο Δήμος Θήρας έχει προγραμματίσει ανάπλαση, η οποία έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2017, ενώ εκεί προγραμματίζεται να δημιουργηθεί και στεγασμένος χώρος για την τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων.

“Ο Δήμος Θήρας στηρίζει πάντα την επιχειρηματικότητα που συνεισφέρει θετικά τόσο στον τόπο όσο και στο κοινωνικό σύνολο. Για κανέναν όμως λόγο δεν στηρίζει επιχειρηματικές ενέργειες που σε βάθος χρόνου θα ζημιώσουν τους πολίτες, την οικονομία και πάνω απ’ όλα το φυσικό περιβάλλον” σημειώνεται το δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας.

 

Print Friendly, PDF & Email