Διπλασιάζεται το όριο χαρακτήρων στα Tweets

Τον διπλασιασμό του ορίου των χαρακτήρων στα μηνύματά του από 140 σε 280 ανακοίνωσε το Twitter, στοχεύοντας να προσελκύσει πιο πολλούς χρήστες αλλά και να διευκολύνει τη συχνότερη χρήση από τους υπάρχοντες χρήστες.

Ένας στους δέκα χρήστες (9%) καταπιέζεται να συμπυκνώσει τις σκέψεις του σε 140 χαρακτήρες και είτε αφιερώνει αρκετή ώρα μέχρι να γράψει τη φράση του, είτε τελικά δεν στέλνει καθόλου το μήνυμα. Άλλοι πάλι προτιμούν να μοιράζουν ό,τι έχουν να γράψουν σε επιμέρους tweets. Στο δοκιμαστικό στάδιο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνοντας περιθώριο για 280 χαρακτήρες, το ποσοστό αυτών που το εξαντλούσαν, έπεσε στο 1%.

[adning id="140783"]


Και για όσους ανησυχούν ότι το timeline τους θα γεμίσει με μακροσκελή tweets των 280 χαρακτήρων, οι δοκιμές έδειξαν πως μετά από τις πρώτες μέρες μεγαλύτερης ελευθερίας, μόνο ένας στους 20 χρήστες (5%) έκανε τελικά μηνύματα άνω των 140 χαρακτήρων, ενώ μόλις ένας στους 50 (2%) άνω των 190. Όσοι πάντως έστειλαν αυτά τα μεγαλύτερα tweets, το έκαναν πιο γρήγορα, είχαν περισσότερους followers και πέρασαν περισσότερη ώρα στο Twitter.

Το όριο των 140 χαρακτήρων θα παραμείνει για κάποιες ασιατικές γλώσσες (ιαπωνική, κινεζική, κορεατική), καθώς αυτές χρησιμοποιούν λιγότερους χαρακτήρες σε σχέση με τα δυτικά και άλλα αλφάβητα, επομένως μπορούν να πουν περισσότερα πράγματα με λιγότερους χαρακτήρες.

Σήμερα το Twitter έχει περίπου 330 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (που το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μια φορά τον μήνα), έναντι 800 εκατομμυρίων του Instagram και σχεδόν 2,1 δισεκατομμυρίων του Facebook.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη