Διπλή διάκριση του Γυμνασίου Εμπορείου Θήρας στο Φεστιβάλ CINEμάθεια 2024

Διπλή διάκριση πέτυχε το Γυμνάσιο Εμπορείου Θήρας στο 12ο διανησιωτικό κινηματογραφικό φεστιβάλ CΙΝΕμάθεια για γυμνάσια και λύκεια από το βόρειο και το νότιο Αιγαίο. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την εκπαιδευτική και νεανική δημιουργικότητα στον κινηματογράφο.

Το σχολείο της Σαντορίνης συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ CINEμάθεια 2024 με την ταινία μικρού μήκους “ΜΙΛΑ“, η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο για τη δημιουργία αφίσας και το 2ο βραβείο ταινίας μυθοπλασίας, στην κατηγορία των Γυμνασίων!

Υπό τον συντονισμό των εκπαιδευτικών του σχολείου Γεωργίας Σιγάλα και Κατερίνας Καρύδα, 15 μαθητές και μαθήτριες, που στην πλειονότητά τους πέρσι φοιτούσαν στην Γ’ τάξη, για ένα περίπου τρίμηνο, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2024, με προθυμία και μεράκι αφιέρωσαν χρόνο (εκτός σχολικού ωραρίου) για να ασχοληθούν σε βάθος με το θέμα της βίας κατά των γυναικών και να εκφραστούν πάνω σε αυτό μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου. Το αποτέλεσμα ήταν η ταινία που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

“Η ταινία μας “ΜΙΛΑ” με θέμα τη βία κατά των γυναικών αποτελεί παιδαγωγικό εργαλείο στη γνώση, στην πρόληψη, στην ελπίδα”, σχολιάζουν οι επικεφαλής εκπαιδευτικοί με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Η απονομή των βραβείων του Φεστιβάλ CINEμάθεια 2024 έγινε πριν λίγες ημέρες στην Ερμούπολη της Σύρου, στο εμβληματικό θέατρο “Απόλλων”. Τα βραβεία για το Γυμνάσιο Εμπορείου παρέλαβε μικρή αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου που κατάφεραν να βρεθούν εκεί. Η χαρά όμως για την κατάκτησή τους όμως έχει ήδη εξαπλωθεί σε όλο τη μαθητική κοινότητα!

Συγχαρητήρια!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη