Παρίσι 2024 – Διπλή επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά

Δύο ακόμα χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 και αυτά έρχονται από την κωπηλασία.

Στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, με χρόνο 6:13.44!

Αμέσως μετά αγωνίστηκαν στο ίδιο αγώνισμα γυναικών οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου που κατέλαβαν επίσης την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο, με χρόνο 6:49.28!

Με τα δύο αυτά μετάλλια, η ελληνική κωπηλασία μετρά συνολικά έξι ολυμπιακά μετάλλια, αφού έχουν προηγηθεί το χάλκινο των Πολύμερου-Σκιαθίτη στην Αθήνα το 2004, το ασημένιο των Πολύμερου-Μούγιου στο Πεκίνο το 2008, το χάλκινο των Τσιάβου-Γιαζιτζίδου στο Λονδίνο το 2012 και το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021.

Λίγο νωρίτερα, στον τελικό της δικώπου, οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατέλαβαν την 6η θέση. Θυμίζουμε ότι και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος έχει επίσης προκριθεί στον τελικό του μονού σκιφ και θα αγωνιστεί το πρωί του Σαββάτου.

Μέχρι στιγμή η ελληνική συγκομιδή μεταλλίων στους Ολυμπιακού Αγώνες του Παρισιού μετρά ένα ασημένιο μετάλλιο με τον Χρήστου στην κολύμβηση και τρία χάλκινα, ένα του Τσελίδη στο τζούντο και τα δύο σημερινά στην κωπηλασία.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη