Διψήφια αύξηση στις αεροπορικές θέσεις για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το 2018

Eκτός απο τα θετικά σχόλια που απέσπασε η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στην World Travel Market, που πραγματοποιήθηκε 6-8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, η έκθεση έφερε και τα πρώτα θετικά μηνύματα για το 2018.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου, που ήταν παρούσα και τις τρεις μέρες της έκθεσης, τα θετικά μηνύματα αποτύπωνται στη διψήφια αύξηση στον προγραμματισμό αεροπορικών θέσεων πρoς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου για το 2018, που ενδεικτικά και για τα μεγάλα νησιά έχουν μέχρι στιγμής ως εξής:
– Η TUI Αγγλίας ξεκινάει αρχές Μαρτίου για την Ρόδο, αρχές Απριλίου για την Κω και αρχές Μαΐου για την Σαντορίνη.
– Προγραμματίζουν 10% αύξηση θέσεων για την Ρόδο, 17% για την Κω και 37% για την Σαντορίνη που ισοδυναμεί με 175.000, 105.000 και 23.000 αυξημένες θέσεις αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου “αιχμαλώτισαν” τον επισκέπτη από τη στιγμή της άφιξής του στον εκθεσιακό κέντρο, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε τον διαφημιστικό χώρο στην είσοδο για προβολή ειδικού βίντεο με το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας, οδηγώντας ουσιαστικά τον επισκέπτη στο εντυπωσιακό περίπτερό της. Σε έναν χώρο διακοσμημένο με όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη πολιτισμική, γαστρονομική και αισθητική κουλτούρα των 22 νησιών που συμμετείχαν φέτος εκεί.

Συνοψίζοντας την τριήμερη παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στην WTM, η κα Παπαβασιλείου δήλωσε: “Τα νησιά μας ήταν και φέτος στην WTM πρωταγωνιστές, με όλη τη σημασία της λέξης. Πρωταγωνιστές για την παρουσία τους, πρωταγωνιστές και από πλευράς ενδιαφέροντος. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πολύ σοβαρή οργάνωση και με πολύ καλοσχεδιασμένο και στοχευμενο πλάνο έχει φροντίσει να μην λείψει προϋπολογισμός τουριστικής προβολής σε κανένα από τα νησιά της. Τα θετικά μηνύματα για το 2018 δεν μας εφησυχάζουν, αλλά μας δίνουν το έναυσμα και την εντολή να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες τις δράσεις τόνωσης του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη