Δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων – SMS του 112

Στο πλαίσιο των δοκιμών του έργου 112-Συστήματος Συναγερμού Πολιτών, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14:00-16:00, με ευθύνη του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, εκπομπές – μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS στην περιοχή της Σύρου.

Οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη. Στην άσκηση δεν θα περιληφθούν όσα κινητά τηλέφωνα λαμβάνουν σήμα μέσω υπηρεσιών roaming.

Τα μηνύματα θα είναι της μορφής “ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ”.

Υπενθυμίζεται ότι η “ενδιάμεση λύση” με SMS έχει εξαγγελθεί την 12η Ιουλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως μια προσωρινή κάλυψη λειτουργιών του 112 που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, μέσω της αποστολής συμβατικών SMS σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε ανακοίνωσή του, η “ενδιάμεση λύση” με SMS θα παραδοθεί πλήρως λειτουργική τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος του ενός μήνα που τέθηκε από τον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης του 112 (το οποίο θα έχει παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019), θα διεξαχθεί δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσα κινητά θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην ίδια περιοχή.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη