Δράσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τη Δευτέρα στη Σαντορίνη

Στο πλαίσιο της δράσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προβολή του πολύπλευρου έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει στη Σαντορίνη, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, τις παρακάτω δύο ενέργειες:

α) θα ανοίξει για το κοινό από τις 10:00 έως τις 14:00, με παρουσία αρχαιολόγου της Εφορείας, τον χώρο όπου φυλάσσεται το άγαλμα της δαιδαλικής κόρης της Θήρας, ηλικίας 2.700 ετών, στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και

β) θα διοργανώσει στο Μπελλώνειο από τις 17:30 έως τις 19:30 την εκδήλωση “Διαμορφώνοντας-αναδεικνύοντας την Αρχαία Θήρα. Ένα συλλογικό έργο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θήρας” με τους Μ. Ευσταθίου, αρχαιολόγο, Ι. Μπίτη, αρχιτέκτονα, και Α. Αργυρού, συντηρήτρια αρχαιοτήτων, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο και τα αποτελέσματά τους και για τη συμβολή του αρχαιολογικού έργου στην αναβάθμιση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της Θήρας.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, προβάλλοντας το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα που συνδέονται με την φροντίδα και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και να αναδείξει το σημαντικό ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό κ.λπ. έργο που πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία καθώς και τη σημασία αυτού του έργου για την οικονομία, την ανάπτυξη, την ενίσχυση της ταυτότητας και την εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα επιδιώκει να καταδείξει ότι η λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στηρίζεται σε μία αλυσίδα ειδικοτήτων που εάν αφαιρέσουμε έναν κρίκο της θα σπάσει. Ότι η ανασκαφή, η συντήρηση, η αναστήλωση, η ανάδειξη και η μελέτη των μνημείων χρειάζεται έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη