Δυναμικές αντιδράσεις για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος προαναγγέλλει ο Δήμος Θήρας

Με τη Σαντορίνη να δουλεύει σε φουλ ρυθμούς, μια δίωρη μη προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος το μεσημέρι της Τετάρτης 12/6 παρέλυσε τα Φηρά, ταλαιπώρησε επισκέπτες και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ προκάλεσε και πλήθος διόλου κολακευτικών σχολίων για το νησί.

Το τελεφερίκ σταμάτησε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα περίπου 3.500 επισκέπτες κρουαζιέρας να αναγκαστούν χρησιμοποιήσουν την κλιμακωτή οδό Φηρών-Όρμου Φηρών, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου των Φηρών Πάνου Καβαλλάρη, η γεννήτρια έκτακτης ανάγκης του τελεφερίκ τέθηκε σε λειτουργία για να ολοκληρωθεί, όπως προβλέπεται, το δρομολόγιο που ήταν στον αέρα, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσε να συνεχιστεί η κανονική λειτουργία του τελεφερίκ με γεννήτρια.

Επιπλέον, τα καταστήματα της περιοχής υπέστησαν βλάβες στον εξοπλισμό τους και σε ευπαθή προϊόντα, ενώ δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, καθώς δεν υπήρχε παροχή ρεύματος για τις ταμειακές μηχανές και τις συσκευές POS.

“Εδώ και χρόνια στο νησί γίνονται τακτικές, προγραμματισμένες και μη, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της αδυναμίας του δικτύου να υποστηρίξει το απαιτούμενο φορτίο της ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να δυσφημείται ο προορισμός. Είναι ντροπή σε ένα νησί όπως η Σαντορίνη που υποδέχεται 3,4 εκατ. επισκεπτών ετησίως, ο ΔΕΔΔΗΕ να μην έχει μεριμνήσει, ώστε η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ομαλή και να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του νησιού”, σημειώνει σε υψηλούς τόνους ο Δήμος Θήρας με ανακοίνωσή του, προαναγγέλλοντας παράλληλα τη δυναμική του αντίδραση σε αυτήν την κατάσταση, ώστε με τις ενέργειές του να διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουργία και η φήμη του προορισμού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη