20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δύο “κόκκινα” φεγγάρια μέσα στο 2018

Share

Δύο ολικές εκλείψεις της Σελήνης θα συμβούν μέσα στο 2018, μία στο τέλος Ιανουαρίου και μία στο τέλος Ιουλίου. Θα είναι ορατές από κάθε σημείο της Γης που θα έχει νύχτα, με τη διάρκειά τους να διαφέρει από τόπο σε τόπο. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης το φεγγάρι αποκτά σκούρο κοκκινωπό χρώμα μόλις αυτό εισέλθει στη σκιά της Γης, η οποία θα βρίσκεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη.

Η πρώτη έκλειψη θα συμβεί στις 31 Ιανουαρίου και θα είναι ιδιαίτερα ορατή από την ανατολική Ευρώπη και την ανατολική Αφρική έως τη Νότια Αμερική. Στην Αθήνα όμως η έκλειψη θα φθάσει στο μέγιστο σημείο της περίπου στις 15:30, όταν το φεγγάρι -που θα ανατείλει λίγο πριν τις 18:00- θα είναι ακόμη κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα, επομένως το φαινόμενο δε θα είναι άμεσα ορατό.

Η δεύτερη έκλειψη θα συμβεί τη νύχτα της 27ης Ιουλίου ή τα χαράματα της 28ης, ανάλογα με τη χώρα και θα είναι κυρίως ορατή από Νότια Αμερική, Αφρική, κεντρική Ασία και Ινδία. Στην Αθήνα η καλοκαιρινή έκλειψη γίνει ορατή αργά το βράδυ στις 27/7, καθώς θα φθάσει στο αποκορύφωμά της στις 23:21.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη