Δύο μέρες με τις “Λογικές της εικόνας” – 28-29/7 στο SAF

saf2016Το Eργοστάσιο Tεχνών Σαντορίνης συνδιοργανώνει με την Διεθνή Εταιρία για τη Διεπιστημονική Μελέτη της Συμμετρίας, από 25 μέχρι 30 Ιουλίου, το Συνέδριο 2016 με τίτλο: “Οι Λογικές της Εικόνας: Οπτικοποίηση, εικονικότητα, φαντασία και ανθρώπινη δημιουργία”.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Πέμπτη 28 Ιουλίου

Ώρα 18:30 – Σχεδιάζοντας στο χώρο: Ένα εργαστήριο ηχητικού περιπάτου του Sonic Planet, που σχετίζεται με τις διαδρομές του έργου τέχνης.

Ο Σχεδιασμός στον Χώρο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ηχητικού περιπάτου που περιλαμβάνει την σύνθεση 3D μουσικών τοπίων μέσα από την κίνηση του σώματος. Ερευνούμε την πρακτική της Spaziergangwissenschaft / promenadology. Το περπάτημα γίνεται κάτι περισσότερο από αισθητική ή επιστημονική εμπειρία, είναι η ποιότητα των ανθρώπων για βελτίωση της συνειδητοποίησης, δημιουργώντας μια νέα αίσθηση για την ανθρώπινη κινητική, τόσο στο τοπίο, όπως και σε ένα αστικό περιβάλλον.

Συντελεστές: Geert Vermeire, Dr Simona Vermeire, Dr Sinan Bokesoy

Ώρα 20:00 – ΟΝ /Περίπατος και στοχασμός /OFF – Horacio Wainhaus                             

Ενα παιχνίδι εξερεύνησης του περιπάτου, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείται ο στοχασμός. Περπατάμε στην παραλία ενώ στοχαζόμαστε σε ένα μικρό κείμενο. Οι φυσικοί ήχοι του περιβάλλοντος αναμιγνύονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μια σύνθεση όπου συμπεριλαμβάνεται και το ίδιο το σώμα.

Ώρα 21:00 – Ποιήματα με τα μαθηματικά – Tatiana Bonch – Osmolovskaya

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μαθηματικά και η ποίηση είναι θέματα αντίθετα το ένα από το άλλο. Ωστόσο, η γοητεία των μαθηματικών υφίσταται και στο έργο των ποιητών. Θα διαβαστούν ποιήματα που εμπλέκουν τα μαθηματικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Προσπαθήστε να μαντέψετε ενώ ακούτε.

Παρασκευή 29 Ιουλίου

Ώρα 20:00 – Ιπτάμενες διαδρομές – Stefaan van Biesen, Geert Vermeire, Δρ Simona Vermeire
Έκθεση: φωτογραφίες / σχέδια–βίντεο-εγκατάσταση ηχητικών τοπίων: γεωεντοπισμένος 3D ηχητικός περίπατος (σε εσωτερικούς / εξωτερικούς χώρους)

Καλλιτεχνικές και επιστημονικές έννοιες σχετικά με τα σχέδια που δημιουργούνται από λιβελλούλες που πετούν μεταξύ του νερού, της γης και του ουρανού. Στην πραγματικότητα, ο ιριδισμός και η αιθέρια κίνηση που αντανακλάται στα φτερά της λιβελλούλας γίνεται, σε μια συναισθητική προσέγγιση, ένα πολυδύναμο καλλιτεχνικό γεγονός και τόπος συνάντησης, ενσωματώνοντας βιο-γεωμετρία, τέχνη του ήχου και promenadology (η επιστήμη του περπατήματος), και οι τρεις κλάδοι επικεντρώνονται στα υποδείγματα της ενέργειας, σε βιολογικό επίπεδο, στους κραδασμούς του ήχου και τα ίχνη του περπατήματος.

Ώρα 21:00 – Ταξίδι στο Λυρικό Τραγούδι – Trio Viaggio

Μια μουσική περιπλάνηση σε γνωστές μελωδίες του παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου από ένα εξαιρετικό τρίο και μια καταπληκτική φωνή, με έμφαση στο γαλλικό τραγούδι και ιδιαίτερα στα cabaretsongs των μέσων του 20ου αιώνα.

Συντελεστες:
– Τραγούδι: Σοφία Παπαδημητροπούλου
– Πιάνο: Βαλέρια Χαριτίδου


Εισιτήριο ανά ημέρα: 10 ευρώ / 8 ευρώ μειωμένο
Μειωμένο εισιτήριο ισχύει σε περίπτωση προπώλησης (μέχρι την προηγούμενη ημέρα της παράστασης), καθώς και για φοιτητές, πολύτεκνους, ανέργους, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ, παιδιά 7-12 ετών (κάτω από 7 ετών δωρεάν), ξεναγούς/εκπαιδευτικούς (συνοδευόμενους από γκρουπ τουλάχιστον 5 ατόμων).

Σημεία Προπώλησης:
Εμπορικό Κέντρο Φάμπρικα στα Φηρά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα: καθημερινά 10:00-20:00


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη