20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύο ταινίες μικρού μήκους αυτό το Σάββατο στην Κινηματογραφική Λέσχη

Share

Κινηματογραφική Λέσχη ΘήραςΗ Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας συνεχίζει το πρόγραμμα προβολών με δύο ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν αυτό το Σάββατο 24/3 και ώρα 20:45, στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι.

Κόκκινο Μπαλόνι

Σκηνοθεσία-σενάριο: Αλμπέρ Λαμορίς

Παραγωγή: Γαλλία 1956 (επανέκδοση 2007)

Η ταινία έχει αποσπάσει Όσκαρσεναρίου, Χρυσό Φοίνικα και Βραβείο Louis Delluc

Με τους: Πασκάλ Λαμορίς, Ζορζ Σελιέ, Βλαντιμίρ Ποποφ, Ρενέ Μαριόν

Υπόθεση:Μια μαγική ιστορία για τη φιλία ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και ένα μπαλόνι με φόντο το Παρίσι της δεκαετίας του 1950. Ένα αγόρι, καθώς τριγυρίζει στους δρόμους, βρίσκει ένα κόκκινο μπαλόνι δεμένο σε έναν στύλο. Από εκείνη τη στιγμή το μπαλόνι ακολουθεί το παιδί στους δρόμους του Παρισιού, προκαλώντας έκπληξη σε όλη τη γειτονιά αλλά και τη ζήλεια των φίλων του… Ένα γοητευτικό, τρυφερό και χιουμοριστικό δράμα, μια ταινία που έχουν λατρέψει πολλές γενιές παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο με πρωτοποριακά για την εποχή του ειδικά εφφέ.

 

Άσπρο άλογο

Σκηνοθεσία- σενάριο: Αλμπέρ Λαμορίς

Παραγωγή: Γαλλία 1953 (επανέκδοση 2007)

Η ταινία έχει αποσπάσει το μεγάλο βραβείο επιτροπής στις Κάννες.

Με τους: Άλεν Εμερι, Λόραν Ρος, Φρανσουά Περιέ, Πασκάλ Λαμορίς

Υπόθεση: Στη νότια Γαλλία, ένα εντυπωσιακό άσπρο άλογο ηγείται μια άγριας αγέλης που δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο να την πλησιάσει. Το άσπρο άλογο, χωρίς να χάσει ίχνος από την υπερηφάνεια του, επιτρέπει μόνο στον μικρό ψαρά Φολκό να το δαμάσει και να ανέβει στη ράχη του. Έτσι ξεκινά μια υπέροχη φιλία ανάμεσα στο αγόρι και το όμορφο άσπρο άλογο. Μαζί αναζητούν την ελευθερία που οι άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να τους στερήσουν.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη