21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγκαίνια διπλής έκθεσης τη Δευτέρα στον Πύργο

Share

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δύο παράλληλες εκθέσεις θα φιλοξενούνται από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Kasteli 1663, που στεγάζεται στο κτήριο που περιλαμβάνει τη μοναδική είσοδο του Καστελιού στον Πύργο. Οι δύο εκθέσεις θα έχουν κοινό τίτλο HUSH και θέμα την ηχητική και οπτική τεκμηρίωση μιας γαλήνιας τοπογραφίας στη Σαντορίνη. Κοινή αφετηρία τους είναι η αλληλεπίδραση του παρατηρητή με το τοπίο μέσα από εικόνες και ήχους.

Στο ισόγειο του κτηρίου θα παρουσιαστεί αναδρομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Χειμώνα” του Boris Stout και θέμα το χιονισμένο τοπίο της Οίας τον χειμώνα του 1983.

Παράλληλα στον πρώτο όροφο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρουν μέρος στην ηχητική εγκατάσταση Still Here της Alyssa Moxley και της Ramona Stout. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που περιλαμβάνει επεξεργασμένες ηχογραφήσεις απο τη Σαντορίνη με στόχο τη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην γεωγραφική τοπογραφία και το ηχητικό της περιβάλλον μέσα από την δημιουργία ενός ηχοτοπίου. Εφοδιασμένοι με μικρής τάσης δέκτες, οι επισκέπτες της έκθεσης θα δέχονται ήχους από σταθερούς πομπούς τοποθετημένους σε διάφορα σημεία της αίθουσας και καθώς κινούνται θα μπορούν να ανασυγκροτήσουν διαφορετικές τοπικές αντιλήψεις και να αποδώσουν ακουστικές ερμηνειες.

Ο Boris Stout είναι φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Η Ramona Stout είναι εθνομουσικολόγος και η Alyssa Moxley εικαστικός καλλιτέχνης. Και οι τρεις ζουν μόνιμα στη Σαντορίνη.

Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτά κάθε μέρα 10:00-14:00 και 15:00-22:00.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.

Σαντορίνη