Εγκαίνια εκθέσεων ζωγραφικής την Παρασκευή στο Μπελλώνειο

Το Ίδρυμα Λ. & Ε. Μπελλώνια και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζουν την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ώρα 20:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά, τις εκθέσεις ζωγραφικής “Νίκος Δραγούμης – Ο ζωγράφος 1874-1933” και “Lydia Borgek – Μια Ρωσίδα ζωγράφος από το Παρίσι στην Ελλάδα”

Οι παραπάνω εκθέσεις, που μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί ξεχωριστά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αυτή τη φορά θα συνυπάρξουν, καθώς τα έργα της Λύντια Μπορζέκ (ζωγράφος και σύντροφος του Νίκου Δραγούμη)που εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν θεματολογική επέκταση και -κατά κάποιο τρόπο- αναπόσπαστο συμπλήρωμα της έκθεσης “Νίκος Δραγούμης – Ο Ζωγράφος, 1874-1933”, που οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από το ΜΙΕΤ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καστοριά.

Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο με τίτλο “Νίκος Δραγούμης, ο ζωγράφος 1874-1933” με κείμενα των Μάρκου Φ. Δραγούμη, Φίλιππου Στ. Δραγούμη, και Νίκου Π. Παΐσιου.

Στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα “Νίκος Δραγούμης, ένας ζωγράφος στη σκιά της ιστορίας”.

Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-13:00 και 18:00-21:00, Κυριακή κλειστά.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη