Εγκαίνια για τον πολυχώρο τέχνης “ΑΚ Κέντρο Τεχνών Ασιμής Κολαϊτου” την Παρασκευή

Ο νέος πολυχώρος τέχνης “ΑΚ Κέντρο Τεχνών Ασιμής Κολαΐτου” θα εγκαινιάσει επίσημα την λειτουργία του την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 και ώρα 20:00.

Το “ΑΚ Κέντρο Τεχνών Ασιμής Κολαΐτου” βρίσκεται στην ευθεία Φηρών-Πύργου, μέσα σε μία έκταση έξι στρεμμάτων που περικλείει εκθεσιακούς χώρους, αλλά και χώρους για θεατρικά και χορευτικά ή μουσικά δρώμενα. Αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό εικαστικής παρουσίασης και ιδιαίτερου αρχιτεχτονικού ενδιαφέροντος.

Το Κέντρο φιλοξενεί τα έργα τέχνης των:

Χριστόφορου Ασιμή, που έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ο μοναδικός ζωγράφος που έχει εμπλακεί τόσο εντατικά με το φως και το τοπίο της Σαντορίνης
Ελένης Κολαΐτου, που παρουσιάζει μοναδικές συνθέσεις γλυπτών από μπρούτζο, κεραμικά και το μοναδικό στο είδος του “γλυπτό κόσμημα” κερδίζοντας τον διεθνή θαυμασμό
Κάτωνα Ασιμή, του οποίου τα ζωγραφικά και φωτογραφικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Σαντορίνη

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

– Opera Gala με την dramatic mezzo Ειρήνη Τσιρακίδου και τη σολίστ Λάουρα Γκίνη στο πιάνο. Θα ερμηνευθούν άριες από όπερες των Ponchielli, Berlioz, Massenet και Tchaikovsky.

– 1η προβολή της ταινίας μικρού μήκους “AK” με θέμα το έργο των καλλιτεχνών Χριστόφορου Ασιμή, Ελένης Κολαίτου, Κάτωνα Ασιμή, Μαριάννας Ασιμή και την επίδραση της Σαντορίνης στην εως τώρα καλλιτεχνική τους δράση. Σκηνοθεσία: Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Σενάριο: Ελιζαμπέτα Ηλία Γεωργιάδου, Μουσική: Λάουρα Γκίνη.

1η προβολή του video performance ”Cell” της Μαριάννας Ασιμή
Performance: Μαριάννα Ασιμή, Camera: Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Μοντάζ: Lea Binzer.  

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη