Εγκαίνια της Spira Marble Art Gallery την Τετάρτη

Ο μαρμαρογλύπτης Γρηγόρης Κουσκουρής εγκαινιάζει, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στις 20:00, την προσωπική του γκαλερί ”S.M.A.G” (Spira Marble Art Gallery), στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Spira Marble, στη Μεσαριά.

Ο Γρηγόρης Κουσκουρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980, ενώ η οικογένειά του κατάγεται από το χωριό Πύργος της Τήνου. Ο Γρηγόρης αποτελεί την τέταρτη συνεχόμενη γενιά της οικογένειας μαρμαρογλυπτών από το νησί, των οποίων τα έργα φιλοξενήθηκαν και εκτέθηκαν στο Μουσείο Μαρμάρου της Τήνου.

Ο Γρηγόρης σπούδασε Γλυπτική Μαρμάρου και αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή της Παλλήνης. Αυτή η σχολή ιδρύθηκε από τον γνωστό γλύπτη Στρατή Φιλιππότη, με καταγωγή επίσης από την Τήνο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ο Γρηγόρης αρχικά εργάστηκε σαν μαθητευόμενος σε εργαστήρι μαρμάρου και στη συνέχεια για γνωστή εταιρεία (μαρμάρου), ενώ ταυτόχρονα δούλευε δίπλα στον δάσκαλό του, αναγνωρισμένο γλύπτη Κωνσταντίνο Γεωργίου.

Το 2003 ο Γρηγόρης επέστρεψε στον τόπο κατοικίας του, τη Σαντορίνη, για να αναλάβει και να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση μαρμάρων και να χαράξει τον δικό του δρόμο στην τέχνη. Εκθέτει την πρώτη του προσωπική δουλιά στη γκαλερί ”Κούκλα” στα Φηρά της Σαντορίνης. Αναλαμβάνει τη διακόσμηση του ξενοδοχίου ”Homeric Poems” το 2009. Εκθέτει στο ξενοδοχιο ”Galini” το 2010. Ακολουθεί η πρώτη θέση στην ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών του νησιού “Donkey Republic”. Επίσης εκθέτει τις δημιουργίες του στο ξενοδοχείο ”Voreina Gallery Suites” για δύο συνεχόμενες χρονιές.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη