Σαντορίνη: Εγκαίνια το Σάββατο 22/6 για την έκθεση “Παρόντες-Απόντες” στο Καστελάνα

Πενήντα περίπου επιλεγμένες φωτογραφίες του Γιώργου Κυριακόπουλου από το λεύκωμα “Η Αρχαιολογία του χτες” θα εκτίθενται για το προσεχές διάστημα στο Κέντρο Φωτογραφίας Καστελάνα, στο Καστέλι του Πύργου. Τα εγκαίνια της έκθεσης “Παρόντες-Απόντες: Αγαιοπελαγίτες του χτες και τα ερειπωμένα σπιτικά τους” έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 22/6, ώρα 20:00.

Η έκδοση περιέχει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε ένα οδοιπορικό σε ερειπωμένα σπίτια και υποστατικά 33 νησιών του Αιγαίου από το 2010 έως το 2024 και αποτυπώνουν έναν γοητευτικό κόσμο του χτες, συντηρημένο τόσο στα ίδια τα κτίσματα όσο και στο εσωτερικό τους, όπου συχνά υπάρχουν παγωμένα τα τεκμήρια της τελευταίας τους χρήσης και ζωής. Οι εικόνες στέκουν σημερινοί μάρτυρες ενός ξεχασμένου κόσμου, απλού και στέρεου, πολύ προσωπικού και ταυτόχρονα καλά εγγεγραμμένου στην εποχή ενός προβιομηχανικού και μη τουριστικού μέτρου.

Οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν για την έκθεση στο Καστελάνα, συνθέτουν μια πυκνή αφήγηση, μεταφέροντας τα ίχνη της ζωής, τα ανθρώπινα σημάδια της καθημερινής οργάνωσης των ανθρώπων μέσα από κτίσματα μαγικής αισθητικής και οικονομίας- που όλο και λιγοστεύουν, μεταμορφώνοντας το τοπίο και τη ζωή στα νησιά του Αιγαίου.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Κέντρο Φωτογραφίας Καστελάνα, στο Καστέλι του Πύργου, από τις 22/6 μέχρι τις 12/8 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 10:00-20:00.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη