Εγκαινιάστηκε η έκθεση ξυλογλυπτικής – φωτογραφίες

Στην εικόνα, οι 6 από τους 14 συνολικά μαθητές, με τον Δήμαρχο Θήρας και το εκπαιδευτή τους (από αριστερά): Αιμιλιάνα Κανελλοπούλου, Γρηγόρης Νικολούτσος, Νίκος Ζώρζος (Δήμαρχος Θήρας), Χρήστος cesarios Αντωνιάδης (εκπαιδευτής), Ιωάννης Χάλαρης, Jose Luis Mentoza Machano, Βίκυ Κόλλια, Γιάννης Γέρου. – κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης ξυλογλυπτικής και γλυπτικής πεπιεσμένου χαρτιού στο εκθετήριο της Εστίας, στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Οι μαθητές του Δ’ τμήματος προχωρημένων ενηλίκων του εργαστηρίου, των οποίων την καθοδήγηση έχει ο δάσκαλός τους Χρήστος -cesarios- Αντωνιάδης, παρουσιάζουν τη δουλειά τους με έργα γλυπτικής σε ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί.

Η Αιμιλιάνα Κανελλοπούλου μπροστά από το πολύ ωραίο τριπλό έργο της - κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος
Η Αιμιλιάνα Κανελλοπούλου μπροστά από το πολύ ωραίο τριπλό έργο της – κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος

Εκτίθενται ολοκληρωμένα έργα και μοτίβα σε διάφορους ρυθμούς και έργα που είναι σε εξέλιξη, δείχνοντας βήμα-βήμα τα στάδια τους. Σκοπός της έκθεσης και των εργαστηρίων είναι να φέρει πιο κοντά αυτή την πανάρχαια τέχνη που είναι προς εξαφάνιση, με τους κατοίκους της Σαντορίνης, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. Ήδη μέσα σε 3 χρόνια που λειτουργεί το Εργαστήρι, περισσότερα από 300 άτομα (38 τμήματα συνολικά) παρακολούθησαν τα μαθήματα, δημιουργώντας έναν πυρήνα ανθρώπων που εξελίσσεται μέσα από την τέχνη της ξυλογλυπτικής και την ιστορία της.

xyloglyptiki_oct15_0649
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια (από αριστερά): Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής, η φωτογράφος Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου (K. Yellow), o πρόεδρος της Εστίας Πύργου Μάκης Ζώρζος, η Βάντα Διαμαντάκου και η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη – κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι μαθητές: Γιάννης Γέρου, Αιμιλιάνα Κανελλοπούλου, Νίκος Καβαδίας, Helen Tomson, Βίκυ Κόλλια, Κατερίνα Κοτσανάρου, Jose Luis Mentoza Machano, Vendoula Spiplova, Γρηγόρης Νικολούτσος, Andrea Tricha, Ιωάννης Χάλαρης, Άννα Μπακή-Φωκά.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά, εκτός Κυριακής, 11:00-13:00 και 18:00-20:00

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη