Ειδικότητες και προϋποθέσεις εγγραφής στην Επαγγελματική Σχολή Εμπορείου

Από την Επαγγελματική Σχολή Εμπορείου Θήρας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2013-2014 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:

α) Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης
β) Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
γ) Κτηριακών Έργων
δ) Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης
ε) Κομμωτικής Τέχνης

1.  Στην Α’ Τάξη της  ΕΠΑ.Σ. εγγράφονται:
α) Προαχθέντες στην Β’ τάξη των Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων,T.Ε.Λ., Ενιαίων Λυκείων, ΛΕΝ, ΕΠΛ ημερησίων και εσπερινών.
β) Όσοι έχουν προαχθεί στη Β’ τάξη του Α’ κύκλου Τ.Ε.Ε.
γ) Κάτοχοι πτυχίου Α’ ή Β’ κύκλου Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Σ., Τ.Ε.Λ, ΕΠΑ.Σ. και των ισοτίμων σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
δ) Προαχθέντες της Δ’ τάξης του παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου
ε) Προαχθέντες στην Γ’ τάξη Εσπερινού Τ.Ε.Λ. για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.

2. Στην Β’ Τάξη της ΕΠΑ.Σ. εγγράφονται:
α) Όσοι προάγονται από την Α’ τάξη της ΕΠΑ.Σ. στην ίδια ειδικότητα.

3. Στην Α’ τάξη των ΕΠΑ.Σ. μετεγγράφονται:
α) Όσοι προέρχονται από άλλη ΕΠΑ.Σ. για την απόκτηση ίδιας ειδικότητας με την ειδικότητα που φοιτούσαν.

Διαδικασία εγγραφής:
1. α) Έκδοση Υπηρεσιακού σημειώματος της ΕΠΑ.Σ. που επιθυμεί ο μαθητής να φοιτήσει, το οποίο χορηγείται στον ενδιαφερόμενο και το οποίο υποβάλλεται από τον ίδιο στο ΕΠΑ.Λ. – ΓΕ.Λ. όπου ήταν εγγεγραμμένος. β) Βεβαίωση επιλογής σε ΕΠΑ.Σ. άλλου Υπουργείου.

2) Έκδοση αποδεικτικού σπουδών Α’ τάξης από το σχολείο (ΕΠΑ.Λ. ή ΓΕ.Λ.) που είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής.

3) Βάσει του υπηρεσιακού σημειώματος ή της βεβαίωσης επιλογής του ενδιαφερόμενου, ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. ή ΓΕ.Λ. αποστέλλει το Αποδεικτικό σπουδών και εφόσον είναι ΕΠΑ.Σ. του ΥΠΕΠΘ μαζί με το ατομικό δελτίο του μαθητή υπηρεσιακώς.

Δικαιολογητικά εγγραφής:
Για την εγγραφή μαθητή απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1) Αποδεικτικό Σπουδών Α’ τάξης για εγγραφή σε ΕΠΑ.Σ. το οποίο εκδίδεται εφάπαξ από το σχολείο (ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ.) που είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής και έχει θέση επίσημου τίτλου εγγραφής ή ενδεικτικό Δ’ τάξης του παλαιού εξαταξίου γυμνασίου.
Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή, το σχολείο που εκδίδει το αποδεικτικό Σπουδών Α’ τάξης στέλνει το ατομικό δελτίο του μαθητή επισημοποιημένο στο σχολείο που γίνεται η εγγραφή, ή Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου για όλες τις περιπτώσεις όπου αυτό αποτελεί τυπικό προσόν. Στην περίπτωση αυτή, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή, η ΕΠΑ.Σ στην οποία γίνονται οι εγγραφές πρέπει με έγγραφό της να ζητήσει επαλήθευση τίτλου και ακριβές απόσπασμα του μητρώου του μαθητή από το σχολείο έκδοσης του πτυχίου.

2) Πιστοποιητικό του δήμου ή της κοινότητας στα μητρώα της οποίας είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής στην περίπτωση που δεν έχει αστυνομική ταυτότητα, ώστε να καταχωρίζονται τα στοιχεία του.

3) Υπεύθυνη δήλωση για την κηδεμονία του μαθητή. Κηδεμόνας του μαθητή, όπως ορίζεται στο άρθρο 18 παρ.1, εφόσον αυτός είναι ανήλικος, είναι ο πατέρας ή η μητέρα και απουσία αυτών ή κωλυομένων από το νόμο, ο έχων την επιμέλεια αυτού σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα ή το υπό τούτου νομίμως κατά περίπτωση ή παγίως εξουσιοδοτημένο ενήλικο μέλος της οικογένειάς του.

4) Υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του μαθητή ή του ιδίου αν είναι ενήλικος για την ειδικότητα που επιθυμεί να παρακολουθήσει. Η δήλωση αυτή μπορεί να μεταβληθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου μόνο για τους μαθητές της Α’ τάξης.

5) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, του κηδεμόνα του μαθητή ή του ιδίου αν είναι ενήλικος, σχετικά με την διπλή φοίτηση.

Η φοίτηση στην Επαγγελματική Σχολή Εμπορείου είναι δωρεάν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη