Εικόνες της Σαντορίνης ως όχημα προβολής άσχετων με το νησί προϊόντων και υπηρεσιών

Άσπρα σπιτάκια, γαλάζιοι τρούλοι εκκλησιών και θέα στην καλντέρα. Αυτά συνθέτουν την πιο χαρακτηριστική εικόνα της Σαντορίνης που ταξιδεύει μέσω φωτογραφιών ανά τον κόσμο. Μια εικόνα εύκολα αναγνωρίσιμη που πολύ συχνά επιλέγεται για να συνοδεύσει ελληνικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εξωτερικό, ακόμα και υπηρεσίες ή θεάματα που παραπέμπουν σε Ελλάδα και που συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με τη Σαντορίνη.

Η αφίσα (αριστερά) του μιούζικαλ Mamma Mia -που όπως είναι γνωστό η υπόθεσή του εκτυλίσσεται σε άλλο ελληνικό νησί- και που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στο Λονδίνο και ο σχεδιασμός της συσκευασίας σε σειρά ελληνικών προϊόντων που κυκλοφορούν στα Lidl της Κεντρικής Ευρώπης (με την ατυχή αφαίρεση των σταυρών από τους τρούλους) είναι μόνο μερικά από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα που εταιρείες για λόγους marketing και με στόχο το οικονομικό όφελος, χρησιμοποιούν το παγκοσμίως αναγνωρίσιμο σαντορινιό τοπίο για την προσέλκυση πελατών, παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ακόμα και αν το brand και η δημοφιλία της Σαντορίνης ενισχύονται μέσα από τη συχνή αναπαραγωγή της εικόνας της με κάθε ευκαιρία, ακόμα περισσότερο κερδισμένες βγαίνουν οι επιχειρήσεις που επενδύουν στη σύνδεση των προϊόντων τους με αυτή τη διάσημη εικόνα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη