Εκδηλώσεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους για τη δεύτερη Πανσέληνο του Αυγούστου

Στις Κυκλάδες, η μοναδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα

Το δεύτερο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου γιορτάζουν αύριο Πέμπτη 31/8 μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, καθώς φέτος οι εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, που διοργανώνει για 23η χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκαν και την 1η Αυγούστου, βραδιά επίσης πανσελήνου.

“Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο” – Μνημεία και Αρχαιολογικοί Χώροι με την Πανσέληνο Αυγούστου 2023

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, πολλές σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο εδώ.

Στις Κυκλάδες, η μοναδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σε συνεργασία με το “bring your chair cozy festival” παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στην jazz μουσική και στις δημιουργίες του Michel Legrand από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με μεγάλη εμπειρία στις διασκευές, που εξερευνά τον γοητευτικό κινηματογραφικό κόσμο μέσα από μια συγκινητική επιλογή ταινιών και μουσικών θεμάτων.

Παίζουν οι μουσικοί: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις).

Χώρος και μουσείο θα είναι ανοικτά για το κοινό από τις 18:30 έως και 20:30, με θεματικές ξεναγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Μετά από την έναρξη της παράστασης δεν θα είναι δυνατή η επίσκεψή τους.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη