Εκδηλώσεις στη Σαντορίνη για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Το Εθνικό Ωδείο Θήρας, έχοντας το ρόλο του τοπικού συντονιστή της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στη Σαντορίνη από το 2011, διοργανώνει φέτος τέσσερις συναυλίες καθηγητών και σπουδαστών του, που θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από 14 έως 21 Ιουνίου.

Το φετινό πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Σαντορίνη περιλαμβάνει:

  • 14 Ιουνίου 2013: Συναυλία “Μία Βραδιά με το Εθνικό Ωδείο”, με τη συμμετοχή των καθηγητών του Εθνικού Ωδείου και της παιδικής χορωδίας, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, ώρα 20:00.
  • 15 Ιουνίου 2013: Συναυλία “Σύγχρονα Τμήματα Εθνικού Ωδείου”, με τη συμμετοχή των σπουδαστών Ακουστικής-Ηλεκτρικής Κιθάρας, Ηλεκτρικού Μπάσου, Μπουζουκιού και Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου, στην Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων “Santo Wines”, ώρα 20:00.
  • 21 Ιουνίου 2013: Συναυλία με τη συμμετοχή σπουδαστών Μουσικής Προπαιδείας, Προκαταρκτικών και Κατώτερων Τάξεων των τμημάτων Κλασικής Κιθάρας, Πιάνου και Βιολιού του Εθνικού Ωδείου, στο Συναυλιακό χώρο του Μεγάρου Γκύζη, ώρα 17:00.
  • 21 Ιουνίου 2013: Συναυλία με τη συμμετοχή σπουδαστών Κλασικού Τραγουδιού και Μέσων και Ανώτερων Τάξεων των τμημάτων Κλασσικής Κιθάρας, Πιάνου και Βιολιού του Εθνικού Ωδείου, στο Συναυλιακό χώρο του Μεγάρου Γκύζη, ώρα 19:00.

Από το 1982, κάθε 21η Ιουνίου με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού κ. Jack Lang ξεκίνησε στην Γαλλία η Ημέρα Γιορτής της Μουσικής, η οποία έγινε γρήγορα θεσμός και από το 1985 εξαπλώθηκε στην Ευρώπη με τον ίδιο σκοπό. Η Αθήνα, πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985 είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. Από τότε η Γιορτή της Μουσικής πήρε Ευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Σήμερα στην Ευρώπη, 22 χώρες, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ολλανδία έχουν πια καθιερώσει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ως μια ετήσια θεσμική εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη