14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Fraport και Δημοσίου για την πυρασφάλεια των αεροδρομίων

Share

Υπογράφηκε σήμερα (23/2) η σύμβαση μεταξύ Fraport Greece και Ελληνικού Δημοσίου για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία σύντομα η εταιρεία θα διαχειρίζεται στο πλαίσιο της 40-ετούς παραχώρησης. Όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, η Fraport Greece είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα αεροδρόμια, είτε άμεσα είτε μέσω μιας επαγγελματικής υπηρεσίας πυρασφάλειας.

Με ανακοίνωσή της η Fraport Greece κάνει λόγο για «άριστη συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο» και για «υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διακρίνει το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα», παράγοντες που ώθησαν την εταιρεία στην επέκταση της συνεργασίας της με το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της νέας αυτής σύμβασης.

Στα 14 συνολικά περιφερειακά αεροδρόμια θα τοποθετηθούν συνολικά 540 πυροσβέστες από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τα διεθνή και εθνικά πρότυπα και νομοθεσία και τις προδιαγραφές της Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η Fraport Greece πρόκειται να καταβάλει το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τις αμοιβές του προσωπικού, καθώς και ένα ετήσιο τέλος διαχείρισης 4% επί του ποσού αυτού. Το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα θα παρέχει 502 πυροσβέστες οι οποίοι θα απασχοληθούν στα 13 αεροδρόμια, ενώ ξεχωριστή ανάλογη σύμβαση θα υπογραφεί και με την Πολεμική Αεροπορία για την παροχή 38 πυροσβεστών για το αεροδρόμιο Ακτίου.

Η Fraport Greece πρόκειται να καλύψει επίσης όλα τα κόστη μετεγκατάστασης του προσωπικού (800.000 ευρώ) στα αεροδρόμια, καθώς και τα κόστη αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας (περίπου 800.000 ευρώ, 1.600 ευρώ ανά πυροσβέστη). Επιπλέον, όλα τα κόστη της τακτικής εκπαίδευσης των πυροσβεστών θα επιβαρύνουν την εταιρεία. Η συνεχής εκπαίδευση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του προσωπικού πυρασφάλειας θεωρούνται, με βάση τα διεθνή και εθνικά πρότυπα, απαραίτητες για τη διατήρηση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας στη λειτουργία των αεροδρομίων. Τέλος, η Fraport Greece θα αναλάβει τη συντήρηση και αντικατάσταση του σχετικού εξοπλισμού και κτηρίων.

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης, ο κ. Αlexander Ζinell, CEO της Fraport Greece, δήλωσε: «Eπιλέξαμε να συνεργαστούμε με το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα γιατί πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη λύση για τη λειτουργία και την ασφάλεια των αεροδρομίων. Οι Έλληνες πυροσβέστες ξεχωρίζουν για την αφοσίωση και τον υψηλό επαγγελματισμό τους. Η σύμβαση με την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την καλύτερη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και άριστη συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο. Προτεραιότητά μας αποτελεί η ασφάλεια. Προχωράμε όλα τα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά που απαιτείται, ώστε τα αεροδρόμια να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών».

Θυμίζουμε ότι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα διαχειρίζεται η Fraport Greece είναι 3 στην ηπειρωτική χώρα (Θεσσαλονίκη, Άκτιον, Καβάλα) και 11 στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη