Εκλογές Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Επιτροπών στις 6 Ιανουαρίου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι έκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Ιανουαρίου 2013 για το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την υπολειπόμενη περίοδο, δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014.

Σύμφωνα με τος διατάξεις του Νόμου 3852/2010:

– Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό, ο αντιπρόεδρος προτείνεται από τη μείζονα παράταξη της μειοψηφίας και ο γραμματέας από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας.

– Η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής αποτελούνται από έξι (6) μέλη η κάθε μία και προεδρεύονται από τον δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιδήμαρχο. Δύο μέλη σε κάθε επιτροπή εκλέγονται από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί μέλος της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Κάθε σύμβουλος ψηφίζει υποψήφιους ισάριθμους με τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής. Εκλέγονται από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία, αντίστοιχα, όσοι λάβουν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων.

– Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί επειδή δε σχηματίστηκε απαρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη